2024. június 11., 14:08

Szőnyi Ferenc másfél hétig biciklizni fog

Közép-európai idő szerint este kilenckor indul útnak a komáromi Szőnyi Ferenc, hogy az Egyesült Államok nyugati csücskéből, a mexikói határ fölül átkerekezzen az Atlanti-óceán partjára.

Szőnyi Ferenc és kísérőcsapata
Szőnyi Ferenc és kísérőcsapata
Fotó: Szőnyi Ferenc Facebook-oldala

Helyi idő szerint délben indul az Egyesült Államokat átszelő Race Across Amerika kerékpáros verseny, melyen harmadízben vesz részt Szőnyi Ferenc, komáromi ultratriatlon világbajnok. Szőnyi az indulás előtt a Ma7-nek is nyilatkozott. A kiutazás előtt készített interjút itt olvashatják.

Szőnyi Ferenc június 3-án indult útnak, 6 fős csapatával. A megékezése utáni egy hetet akklimatizációval, illetve az ilyenkor szokásos formalitásokkal, rajtszámfelvétellel, járműbemutatással töltötte. Az egyéniben és csapatban is teljesíthető sporteseményen felesége, Szilvia mellett Pajtli Péter csapatkapitány, Breuer Orbán Károly, Wildhoffer Zsolt, Bán Lajos és Herczeg Ferenc fogják biztosítani a háttértámogatást. A táv 4894 kilométeres, és 51000 méter pozitív emelkedést tartalmaz.

Szőnyi egy tegnapi videós bejelentkezésében elmondta, élete egyik legnehezebb versenyére készül.

Műtétek, versenyek, élethelyzetek, változások. Sok-sok minden, ami meghatározta az elmúlt néhány évet. De most is elmondhatjuk, az út a cél."

Egy képet is posztolt arról, hogyan kíméli a lábait a versenyre készülve.

Ennyi humor kell is, azonban este kilenckor, mikor ön, lehet, hogy a második sörét fogja kinyitni kedvenc sorozata mellé, megkezdődik a verseny. Szőnyi Ferencnek legfeljebb 12 napja van rá, hogy a keleti partra, a New Jersey-beli Atlantic Citybe megérkezzen. Ezen a versenyen nincsenek előírt, napi, kötelezően teljesítendő szakaszok, mindenki belátása szerint osztja be az erejét, a lényeg, hogy a szintidőn belül megérkezzen az ország másik oldalára. 

A verseny honlapján élőben lehet követni a versenyzőket. Ha Szőnyi Ferenc útját szeretné figyelemmel kísérni, a kattintás után megjelenő keresőbe a 385-ös rajtszámot kell beírni. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.