2024. március 9., 22:32

Szőnyi Ferenc 149 óra alatt szelte keresztül Indiát

Szőnyi Ferenc ezúttal kerékpáron győzött Indiában, a 14 versenynapból álló K2K kerékpáros verseny 3700 kilométerét 149 óra alatt teljesítette. 

Szőnyi Ferenc célbaér
Szőnyi Ferenc újra megmutatta Indiának, milyen a magyar virtus
Fotó: Szőnyi Ferenc Facebook-oldala

Szőnyi Ferenc, a magyar ultrasport egyik legismertebb egyénisége február 25-én ült sokat látott kerékpárja nyergébe India északi részén, hogy a világ legnépesebb országának déli csücskéig tekerjen. Indulásáról ebben a cikkünkben számoltunk be.

A verseny eredetileg 3650 kilométeresre volt tervezve, ám gazdatüntetések nemcsak Európában vannak, hanem Indiában is, így a szervezőknek rögtönözni kellett, mivel a hadsereg lezárt bizonyos útszakaszokat. Így a benevezett 15 versenyző közül csak kettő tudott megérkezni a start helyszínére. Egy ideig az is kétséges volt, hogy a verseny így megrendezhető-e. Felmerült annak lehetősége is, hogy a többi versenyző Újdelhiben csatlakozik a mezőnyhöz. Erre végül nem került sor. Szőnyi Ferenc 149 óra és 46 perc alatt ért célba.

szőnyi diplom
Fotó:  Szőnyi Ferenc Facebook-oldala

E verseny teljesítése sokak számára életcélt jelent, Szőnyi Ferenc idei fő célja azonban a június 18-án induló, az Egyesült Államokat a Csendes-óceántól az Atlanti-óceán partjáig átszelő Race Across America teljesítése, melyet korábban már 2010-ben és 2012-ben is abszolvált. Így hazaérkezését követően a regenerálódás után megkezdi az erre a versenyre való felkészülést.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.