2022. április 5., 19:09

Szőnyi Ferenc már két napja biciklizik...

Szőnyi Ferenc már két napja nyomja a pedált Brazíliában. Van mit csinálnia, hisz a második szám 900 kilométer kerékpározás.

Szőnyi Ferenc, Ironman, ultratriatlon, Brazília
900 kilométert kell teljesítenie Szőnyi Ferencnek két keréken
Fotó: Szőnyi Ferenc Facebook oldala

Szőnyi Ferenc, komáromi ultratriatlon világbajnok vasárnap Rio de Janeiro mellett indult el egy ötszörös Ironman távú versenyen. A 19 km úszásból, 900 km kerékpározásból, 211 km futásból álló versenyt folyamatosan teljesíti, a versenykiírás lehetőséget ad napi egy ironmannyi távval való előrehaladásra is, ami az átlagemberek számára szintén elképzelhetetlen kategória, de Szőnyi már nem ezen a szinten van.

Videóval utoljára a verseny előtt jelentkezett, melyben elmondta, a 19 kilométert egy 50 méteres medencében kell leúszni, azaz 380 hosszot kell teljesítenie.

Míg április 3-án Komáromban éjszaka fagyott és havazott, Rioban a hőmérséklet 30 fok körüli volt, 90%-os páratartalom mellett. A medence vize is meleg volt, ami sok energiáját felemésztette a sportolóknak, magas pulzusszámot, izomgörcsöket okozva. Szőnyi a 19 kilométeres távot 10 óra 40 perc alatt úszta le, majd kerékpárra pattant.

A napokban 900 kilométert kell lebicikliznie, összehasonlítás gyanánt, ez pontosan annyi, mint ha valaki Pozsonyban felülne a nyeregbe, elkerekezne a Királyhelmectől nem messze található Bacska községbe, majd visszafordulna.

900 km
Fotó:  Google Maps

A versenyzőknek a 900 km-t egy 7 kilométer hosszú pályán kell teljesíteni, melynek ilyen az alakja.

brazil biciklipálya

A levegő hőmérséklete 30 fok, az aszfalt 60 fokos. Szőnyi Ferenc óránként áll meg hűsölni pár percre, illetve éjszaka igyekszik hosszabb távokat megtenni, amikor a hőmérséklet "csak" 25 fok.

Érdemes igyekeznie, mivel a 900 letekert kilométer után még vár rá öt maratonnyi táv, 211 kilométer. A futás Szőnyi legerősebb versenyszáma, így, ha nemrégiben műtött, majd verseny közben megsérült térde is jól szolgál, akkor itt már nem lehet komolyabb gondja.

A verseny teljesítésének szintideje 144 óra.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.