2022. április 8., 06:39

Szőnyi Ferenc második lett Rióban

Közép-európai idő szerint csütörtök este, 101 óra küzdelem  után befutott Szőnyi Ferenc a Rio de Janeiro melletti Búziosban.

Szőnyi Ferenc befut
Szőnyi Ferenc (középen), 1130 km teljesítése után
Fotó: Szőnyi Ferenc Facebook-oldala

A komáromi ultratriatlon világbajnok múlt vasárnap, helyi idő szerint 9 órakor indult egy ötszörös Ironman távú versenyen, amelyet folyamatosan teljesített.

Vasárnap az úszással indult. A versenyzők egy 50 méteres medencében teljesítették a 19 kilométert. Szőnyinek ez 10 óra 40 perc alatt sikerült.

Ezt a kerékpáros szám követte, 7 kilométeres pályán tették meg a 900 kilométert, olykor erős szélben. Szőnyi Ferencnek ennyit biciklizni 46 órát tartott, ami két óra híján két teljes nap. Főleg éjszaka próbált intenzívebben haladni, amikor a hőmérséklet "csak" 25 fok volt. (Emlékeznek? Itt múlt vasárnap meg havazott...)

Az Ironman egy maraton lefutásával zárul, így az atlétáknak Búziosban a 42,195 km-s táv ötszörösét, 211 km-t kellett lefutni.

Ekkor Szőnyi Ferenc előtt Carlos Peña mexikói versenyző állt, mintegy 30 km-s előnnyel. A verseny második harmadára ezt a hátrányt a komáromi sportolónak sikerült kevesebb mint a felére csökkenteni, de befogni már nem tudta a mexikóit, így 45 óra futás, összességében 101 óra emberpróbáló küzdelem után a második helyen ért célba.

Az átlagember számára elképzelhetetlen távot gyorsan teljesítette, a verseny szintideje folyamatos teljesítés esetén 144 óra volt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.