2022. június 6., 15:02

Ötszáz néző várta Tornalján az ajnácskőieket

Már csak két forduló maradt hátra a közép-szlovákiai labdarúgó bajnokságokból, s a tét rányomta a bélyegét a mérkőzések hangulatára is. Feleden kiállítás is történt, s a nemrég még dobogós hazaiak újabb vereségükkel már csak a hetedik helyen állnak a tabellán. A III. ligás csapataink meglehetősen felemás teljesítményt nyújtottak a múltheti kettős fordulóban, míg a IV. ligában 500 néző volt kíváncsi az ajnácskőiek tornaljai vendégjátékára.

régiós foci
Fotó: Juhász Dósa János

A III. ligában a múlt héten ismét két fordulót rendeztek, a fülekiek és a losonciak mindkétszer idegenben szerepeltek, míg a rimaszombatiak egy alkalommal a hazai pálya előnyét is élvezhették. A losonciak tavasszal magabiztosabban játszottak idegen pályán, ez a két forduló viszont csak egy pontot hozott a számukra. A nógrádi rangadón, Kálnón gól nem esett, viszont a veszeleiek (Oravské Veselé) nem jött ki a lépés, és sima 3:0 arányú vereséget szenvedtek. A veszeleiek előzőleg a rimaszombatiakat is legyőzték, mégpedig a hajrában szerzett két góllal. Hiába szerzett Uličný a második félidő közepén a vendégeknek, jött Ján Jurky, s két góljával megfordította a mérkőzés állását. A rimaszombatiak pár nappal később odahaza vigasztalódtak, s 2:0 arányban legyőzték a nem túl acélos liptóselmecieket (Liptovská Štiavnica). Mindkét félidő elején lőttek egy-egy gólt (Ľupták, Oláh Kevin), s ez elég volt a vendégcsapat elkedvetlenítésére. A fülekiek ezúttal is bizonyították, hogy a nagy csapatok ellen jobban tudnak koncentrálni, tavasszal a bajnokság első három helyezettjétől ugyanis hét pontot csentek el, előbb odahaza a hajrában egyenlítettek 0:2-ről a mártoniak ellen, legyőzték a listavezető alsókubiniakat (1:0), majd a kubiniakat üldöző rakolciak (Rakytovce) otthonában is győzni tudtak. Az FTC csapata Lazar Kňezević  találatával már a 12. percben megszerezte a vezetést, s a hazaiak ugyan az első félidő hajrájában egyenlítettek, de a találkozó hajrájában Hornyák Ádám ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, s erre már nem jött választ. Vasárnap a fülekiek az újonc kovácsfalviakhoz (Kováčová) látogattak, itt viszont nem termett pont a fülekieknek, a hazaiak otthon tartották mindhárom pontot (1:0). Mivel az alsókubiniak nem hibáztak, így 65 ponttal, megnyugtató előnnyel vezetik a tabellát, s akár már a hétvégén bajnokok lehetnek. A rakolciak és a mártoniak ugyanis 59-59 ponttal követik őket, míg a hatodik helyen álló losonciaknak 46, az őket üldöző fülekieknek 45 pontjuk van. A 32 pontos rimaszombatiak visszaestek a 12. helyre, de ha jól sikerül számukra az utolsó két forduló, akár két helyet is előreléphetnek.

Az utolsó előtti, 27. forduló mérkőzéseit egységesen június 11-én, szombaton rendezik meg 17.30 órai kezdettel. Mindhárom csapatunk idehaza játszik, a fülekiek a táblázaton előttük álló bániakat (Bánová nad Brebravou), a rimaszombatiak a rakolciakat, míg a losonciak a padkóciakat (Podkonice) fogadják, s búcsúznak el a 2021/22-es évadban hazai közönségüktől.

A IV. ligában gömöri rangadót rendeztek Tornalján, amelyre félezer néző volt kíváncsi. A hazaiakat fűtötte a visszavágás vágya, ugyanis ősszel 1:0 arányú vereséget szenvedtek Ajnácskőn egy hajrában bekapott góllal. Gól nélküli félidő után most is a vendégek jutottak előnyhöz, Šťavina értékesítette a Dodok játékvezető által megítélt büntetőt. De ezúttal legalább az egyenlítés sikerült a tornaljaiaknak, a 73. percben Betík vette be Varga kapuját. A döntetlennel igazából egyik csapat sem lehet elégedett, a vendégek legalább pontszámban beérték a Tótgyarmattól odahaza kikapó mezőközieket (Medzibrod). A tótgyarmatiak ezzel viszont értékes három pontot szereztek, s a negyedik helyről várják a hajrát, s akár még a dobogóra is visszakapaszkodhatnak. A táblázatot továbbra is a selmecbányaiak vezetik, de az elmúlt hetek botlásai után (a hétvégén Zólyomban kaptak egy hármast) már csak három ponttal az erdőbádonyiak (Badín), s így ugyancsak érdekesnek ígérkezik az utolsó két forduló.

A régió csapatai közül az ajnácskőiek és a tótgyarmatiak hazai pályán várják az utolsó előtti fordulót, 12-én, vasárnap 17.30 órai kezdettel az előbbiek a málnapatakiakat (Málinec), az utóbbiak pedig a tótpelsőcieket (Pliešovce) fogadják, míg a tornaljaiak a fehérkútiakhoz (Príbelce) utaznak.

Az V. ligában mindenki a ragyolciak és a nagykürtösiek párharcára figyel. A forduló előtt a ragyolciak négy ponttal vezettek, de tudják, a jövő héten épp Nagykürtösre látogatnak, így minden pontra égetően szükségük van a bajnoki címhez. A hétvégi fordulóban az előző fordulókban jó formát mutató tiszolciakhoz látogattak, s végül egy félidő alatt lerendezték a gömörieket. Juhász Gyula már a 2. percben megszerezte számukra a vezetést, majd a 36. percben játékosedzőjük, Mihályi Sándor szabadrúgásból növelte a ragyolciak előnyét. A mérkőzés hajrájában Vengrín góljával ugyan szépítettek a hazaiak, de egyenlíteniük már nem sikerült. A nagykürtösiek a mélyrepülésben lévő felediekhez látogattak, ahol a nézőszámon is meglátszott az elmúlt hetek gyatra teljesítménye. A felediek legutóbb május elsején győztek idehaza a harmatgyenge nagybalogiak ellen, azóta négy vereséget szenvedtek, 11 gólt kaptak rúgott gól nélkül. Edzőváltásra is sor került, de Singlár Csaba sem tudott csodát tenni. Tény, hogy a felediek lelkesebben kezdtek, de a 11. percben kapott tizenegyesgól csak felpaprikázta őket, s innetől kezdve végig ideges hangulatban zajlott a mérkőzés Laššák játékvezető, aki korántsem állt a helyzet magaslatán, 7 sárga és egy piros lapot (ebből 5 sárgát s a pirosat a hazaiak kapták) is kiosztott, de nem tudta megfogni az indulatokat. A hazaiak végül 3:1 arányú vereséget szenvedtek, s a harmadikról visszazuhantak a hetedik helyre. Rossz formában vannak az óváriak is, akik ezúttal a losonctamásiaktól kaptak ki hazai pályán 3:2 arányban. Bár a hazaiak kétszer is vezettek, a vendégek még az első félidőben egyenlítettek (2:2), s a hazaiak számára a 70. percben jött az igazi feketeleves, a vezették átvették a vezetést, s el is vitték a három pontot.

Nem termett babér a csábiaknak sem Bozitán (0:2), ahogy az ipolybalogiak is pont nélkül távoztak Nagyrőcéről (1:3).

A tavasszal még gólt sem szerző nagybalogiak Seres góljával nagy meglepetésre a vezetést is megszerezték az ipolynyékiek ellen, de nagyon gyorsan összeroppantak, s Kluka Norbert játékosedző szedett-vedett csapata ismét 11 gólt gyűjtött be, s a gólaránya immár 12:122. Az ipolynyékiek játékosa, Fábián Tibor egymaga nyolc gólt rámolt be a nagybalogiaknak. Az ipolynyékiek ezzel a kiütéses győzelmükkel 40 ponttal már a harmadik helyen tanyáznak a listavezető ragyolciak (64 pont) s a nagykürtösiek (60 pont) mögött. Az óváriak 36 ponttal már csak az ötödikek, míg a felediek 33 pontjukkal visszaestek a 7. helyre. A csábiak 30 ponttal a tizedikek, az ipolybalogiak négy ponttal lemaradva követik őket. A nagybalogiak az utolsó helyen szerénykednek az ősszel szerzett hét pontjukkal.

A 25. fordulóban minden szem Nagykürtösre figyel, ahová a ragyolciak látogatnak. A vendégeknek elég egy pont is a bajnoki cím elnyeréséhez. A harmadik ipolynyékiek az óváriakat fogadják, a csábiak a nyustyaiakat, míg a felediek Ipolybalogot. A nagybalogiak az apátújfalusiakhoz utaznak.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.