2022. június 29., 19:53

Adrian Guľa korábbi játékosa a DAC első nyári igazolása

A dunaszerdahelyi DAC hivatalos honlapján jelentette be első nyári igazolását. A csallóközi együttes a cseh bajnok Viktoria Plzeň csapatától szerezte meg Adrian Guľa korábbi játékosát.

Miroslav Káčer
Miroslav Káčer
Fotó: dac1904.sk

A cseh bajnok Viktoria Plzeň és a dunaszerdahelyi DAC megegyezett Miroslav Káčer kölcsönjátékáról, így a szlovák középpályás az új szezont a sárga-kékeknél tölti. A dunaszerdahelyi együttes hivatalos közleménye szerint a kölcsönjáték további kétéves opciót is tartalmaz.

Boldog és elégedett vagyok, amiért az érkezésemről ilyen rövid idő alatt sikerült megegyezni. Ennek köszönhetően nemcsak a holnapi felkészülési mérkőzésen, hanem az Európa Konferencia Ligában is pályára léphetek. Megörültem a DAC érdeklődésének, amelyre a további fejlődésem egyik kihívásaként tekintek és bízom benne, hogy kölcsönösen egymás segítségére leszünk. Az érkezésemben nagy szerepet játszott Guľa vezetőedző személye, akinek a keze alatt több évig futballoztam, akárcsak az általam ismert srácoktól származó információk a klubról. Tisztában vagyok vele, hogy itt minden körülmény adott a további fejlődésemhez. Örülök a környezetnek, a szurkolóknak és az egész dunaszerdahelyi szerepvállalásomnak”

– nyilatkozta a szerződése aláírását követően Miroslav Káčer a klub hivatalos honlapjának.

A DAC 47 esztendős vezetőedzője Adrian Guľa nagyon jól ismeri a 26 esztendős középpályás, hiszen Zsolnán és a cseh Plzeň csapatánál is dolgoztak együtt. A sárga-kékek újdonsült szerzeménye összesen 172 alkalommal lépett pályára Adrian Guľa csapataiban. Káčer a zsolnai futball nevelése, ahol nagyon fiatalon mindössze 16 esztendősen bemutatkozott, ráadásul rögtön első mérkőzésén gólt szerzett a szlovák élvonalban, amivel a Fortuna Liga mai napig legfiatalabb gólszerzője a szlovák bajnokságban. A 2016/17-es szezonban öt találattal és négy gólpasszal járult hozzá a bajnoki cím megszerzéséhez.A Fortuna Ligában töltött utolsó idényében (2019/20) ő volt a Zsolna csapatkapitánya.

A rutinos középpályás 2017 nyarán részt vett a 21 éven alatti Eb-n. A 2017/18-as idényt követően bekerült a Tehetségek Álomtizenegyébe, majd kétszer a Fortuna Liga Álomcsapatába is (2018/19 és 2019/20).

A szlovák élvonalban összesen 184 pályára lépése alkalmával 32 gólt szerzett. Káčer egykori utánpótlás-válogatott játékos, aki az U15-östől felfelé haladva mindegyik korosztályban képviselte Szlovákiát. 2017 januárjában két alkalommal a felnőtt nemzeti csapat mezét is magára húzhatta. 2020 nyarán a Viktoria Plzeň játékosa lett, amellyel idén tavasszal bajnoki címet ünnepelhetett. A cseh Fortuna Ligában 38 alkalommal szerepelt, két gólja mellett öt gólpassz is szerepel a neve mellett.

Miroslav Káčer az európai kupasorozatokban is gazdag tapasztalattal rendelkezik: a Zsolna és a Plzeň színeiben a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és az Európa Konferencia Ligában összesen 17 meccset abszolvált, ezeken két gólt lőtt, számol be új játékosáról a dunaszerdahelyi együttes hivatalos médiafelületén.

„Igyekeztünk egy olyan, a nyolcas pozíciójában futballozó játékost keresni a középpályássorunkba, amilyeneket a klubok általában szeretnének a csapatunkban tudni: legyen kellően tapasztalt az európai kupasorozatokban is, rendelkezzen egy erős karakterrel, továbbá megfelelő gyorsasági és párharcnyerési mutatókkal. Amikor lehetőségünk nyílt megszerezni, akit ismerünk és a klub nyitott volt az érkezésére, Miro mellett döntöttünk. Bízom benne, hogy a pályán is megmutatja azt a rendkívüli elszántságot, amely a közös beszélgetéseink során látszott rajta. Ismeri a bajnokságot, várja, hogy Dunaszerdahelyen szerepelhessen. Miro egy nagyon érdekes labdarúgó számunkra, akinek az érkezésével arra is időt nyerünk, hogy Kalmár Zsolt teljesen felépülhessen. Örülök az érkezésének, remélem, hogy jó teljesítményt nyújt majd a Csallóközben és a csapat, a klub segítségére lesz” – üdvözölte új védencét Adrian Guľa vezetőedző.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.