2022. június 26., 13:59

Adrian Guľa: Azt várom, hogy főleg a meccsek első felében jobban dominálunk

Szombaton harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta a DAC. A sárga-kékek a magyar másodosztály újoncát, a Mosonmagyaróvárt győzték le.

Adrian Gula
Fotó: TASR

A nyári felkészülés során második győzelmét szerezte meg a dunaszerdahelyi DAC, miután a Garamszentkereszt után a Mosonmagyaróvárt is legyőzték a sárga-kékek, míg a pozsonyi Slovan ellen egy döntetlent játszottak. A dunaszerdahelyi együttes újdonsült vezetőedzője, Adrian Guľa is értékelte a szombati mérkőzést a klub hivatalos honlapjának.

Egy nagyon érdekes felkészülési mérkőzésen vagyunk túl. Az ellenfél motiváltan és ötvédős rendszerben lépett pályára, ami a bajnokságban is várhat ránk. A meccs elején picit meggyűlt a bajunk az agresszivitásukkal, nem hagytak nekünk teret, de így is nagyon értékes információkat szereztünk. Örülünk, hogy ismét sikerült rögzített játékhelyzet után betalálnunk, de azt várom, hogy főleg a meccsek első felében jobban dominálunk majd. Ez azzal is kapcsolatban lehet, hogy a válogatottakból visszatérők az első felkészülési találkozójukat abszolválták, amelyen teljes edzésterhelés után léptek pályára. Gyorsabban kell és tudunk is játszani, de nagyon sok érdekes dolgot láthattunk.”

- kezdte értékelését a DAC 46 esztendős vezetőedzője Adrian Guľa.

A sárga-kékek mestere továbbá elmondta, némileg bántotta, hogy Brahim Moumout sérülés miatt idő előtt le kellett cserélni, mivel minden játékosára szüksége van. Guľa szerint a Konferencia-ligában is valami hasonlóra számít az északír Cliftonville csapatától, mint amit az óváriak nyújtottak.

Bár jó dolog a győzelem, bánt, hogy Brahim Moumout sérülés miatt le kellett cserélni. Remélhetőleg nem lesz semmi komoly baja az eltört orrával. Mindegyik játékosra egészségesen van szükség, hogy megküzdhessenek helyükért a kezdőcsapatban. Ami a bekapott gólt illeti, az ellenfél rögzített játékhelyzetből talált be. Meg kell néznünk, kielemeznünk azt a szituációt és kitalálni valamit a fizikailag ennyire erős ellenfelekkel szemben, hiszen a Cliftonville ellen valami hasonló vár ránk. Örülünk a tegnapi meccsnek, amellyel lezártuk a felkészülés második hetét. Most az a fontos, hogy vasárnap kipihenjék magukat a srácok, hiszen hétfőtől ismét kétfázisos edzések várnak rájuk.”

- zárta értékelését a DAC vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.