2022. június 23., 15:55

DAC: Borbély Balázs hat év után visszatér és Adrian Guľa segítője lesz

A DAC egykori játékosa Borbély Balázs visszatér a sárga-kékekhez és a frissen kinevezett Adrian Guľa jobbkeze lesz az edzői stábban. A dunaszerdahelyi születésű szakember hat év után tér vissza a DAC-hoz.

Borbély Balázs
Borbély Balázs
Fotó: dac1904.sk

Csallóközi szakemberrel bővül a DAC edzői stábja, miután a 42 esztendős Borbély Balázs visszatér egykori csapatához. A sárga-kékek egykori játékosa hároméves szerződést kötött a csallóközi gárdával és Adrian Guľa vezetőedző segítője lesz.

Három nagyon szép évet töltöttem a Ferencvárosnál, a munka és a feltételek is magas színvonalúak voltak. Így nem volt egyszerű a döntés, de kíváncsivá tett a DAC ajánlata, és végül a hazatérés mellett döntöttem. A felnőttcsapatnál dolgozhatok, tehát ez egy nagy előrelépés és egyúttal komoly kihívás. A tulajdonossal és a sportigazgatóval tisztáztuk az irántam való elvárásaikat. Nagyon várom már a jólismert környezetben való munkát”

– jelentette ki Borbély Balázs a klub hivatalos honlapjának a szerződés aláírását követően.

Borbély Balázs a DAC neveltje, 1998 és 2000 között szerepelt a sárga-kékek színeiben. Ezt egy nagyon sikeres ligetfalui időszak követte, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében való szerepléssel csúcsosodott ki, ahol Borbély csapatkapitányként vezette az együttest.

Az aktív pályafutása során a német Kaiserslautern, a román Temesvár és a ciprusi AEL Limaszol gárdájában is futballozott. A szlovák válogatottban tizenöt alkalommal kapott lehetőséget, pályára léphetett a 2008-as Eb és a 2010-es vb selejtezőiben is. Több hosszantartó sérülést követően Somorján és Nyékvárkonyban is szerepelt, ahol játékosedzőként idő előtt szögre akasztotta a stoplist.

A 42 esztendős szakember 2014/15-ös és a 2016/17-es szezonban a DAC csapatánál már volt segédedző: először Tomislav Marić, majd Németh Krisztián munkáját segítette. Később átvette a ligetfalui felnőttcsapat irányítását, amelyet 2018 tavaszán feljuttatott a II. ligába. A legutóbbi három esztendőben a budapesti Ferencvárosnál pallérozódott, ahol az U17-es és U19-es korosztály után a legutóbbi idényben a klub NB III-as tartalékcsapatát vezette, amellyel kilencedik helyezést ért el, számol be a dunaszerdahelyi együttes nagy visszatérőjéről hivatalos közleményében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.