2019. július 13., 13:30

Minden éremből jutott a magyaroknak a račicei korosztályos Eb 1000 m-es számaiban

Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok a racicei korosztályos Európa-bajnokság 1000 méteres versenyein szombat délelőtt.

csikos-zsoka-kajak.jpg
Médialapozó
Fotó: MTI
A magyar szövetség tájékoztatása alapján a kajakos Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, aki az ifjúsági lányoknál magabiztos győzelmet aratott. A fiúknál az U23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A harmadik magyar érmét a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági kajakpáros szerezte, amely ezüstérmes lett.

Béke Kornél
Béke Kornél
Fotó:  MTI

A Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K-2 U23) páros a negyedik, Posta Réka (K-1 U23) az ötödik, Fejes Dániel (C-1 U23) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C-2 U23) kettős egyaránt a hatodik, a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C-2 ifi) egység pedig a nyolcadik helyen zárt.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány kiemelte: több számban nem a válogatók győztesei indultak, illetve indulnak az Eb-n, mégis nagyon jó döntésnek tartja, hogy ezzel a kerettel neveztek.

Az ő szereplésükkel fel tudjuk mérni a nemzetközi mezőnyt, és tudunk kalkulálni, hogy az első vonalba tartozó versenyzőink mire számíthatnak majd a világbajnokságon"

- mondta.

Balról: Bauer Gyula, Majoros Mátyás, Nyerges Áron és Nyerges Attila
Balról: Bauer Gyula, Majoros Mátyás, Nyerges Áron és Nyerges Attila
Fotó:  MTI

Hozzátette: Csikós Zsóka "fantasztikus győzelme" mellett Béke Kornél harmadik helye nála "igazi szenzációnak számít", valamint nagy dolognak tartja a Majoros, Nyerges páros ezüstérmét is.

Szombaton délután a 200 méteres középfutamokat rendezik Račicében, vasárnap pedig a két rövidebb táv döntői következnek.

csikos-zsoka-kajak.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.