2021. szeptember 19., 11:19

Gombos Norbert élete győzelmével a szlovák teniszválogatott legyőzte Chilét

A nádszegi származású Gombos Norbert szenzációs győzelemmel valósággal átgázolt a chilei Garinon, ezzel pedig a szlovák teniszválogatott legyőzte a dél-amerikai együttest a Davis-kupa 1. világcsoportjában.

Gombos Norbert
Fotó: TASR

Nem akármilyen felvidéki győzelemmel biztosította be a szlovák teniszválogatott továbbjutását a februári selejtezőbe. A nádszegi teniszező Gombos Norbert valósággal kiütötte a világranglistán 17. helyen rangsorolt Cristian Garint.

A szlovák teniszválogatott a Davis-kupa 1. világcsoportjának szombati játéknapján 1-1-es állásról folytathatta a chieliek elleni párharcot. Elsőként a Filip Polašek és Igor Zelenay páros lépett pályára a chileiek párosa Alejandro Tabilo és Marcelo Tomas Barrios Vera ellen. A szlovák páros két szettben legyőzte a chilei kettőst 6-4,7-6 arányban ezzel pedig a szlovák csapat került előnybe.

Davis-kupa, 1. világcsoport, páros mérkőzés:

Filip Polášek/Igor Zelenay – Alejandro Tabilo/Marcelo Tomas Barrios Vera 6-4, 7-6

A szombati napon a szlovák teniszválogatott színeiben Gombos Norbert másodszor is pályára lépett, ezúttal a chileiek legmagasabban rangsorolt játékosa, Cristian Garin ellen.

A felvidéki teniszező pedig elképesztő jó teniszt bemutatva az első szettben valósággal átgázolt chilei ellenfelén, egy játékot sem engedélyezett a top 20-as teniszezőnek, és 6-0-ra megnyerte az első szettet.

Gombos az első játszmában háromszor is elvette ellenfele adogatását.

A második szettben is kiválóan teniszezett Gombos, a chilei játékos viszont rengeteg hibát vétett. Garin a második szett elején máris brékhátrányba került, miután ismét elvesztette saját adogatását, sőt 3-0-s Gombos vezetésnél dupla brékhátrányba került, ez pedig megpecsételte a mérkőzés sorsát is. Garin sorozatban ötször vesztette el adogatását a mérkőzésen. A második szettben 5-0-s vezetésnél első alkalommal tudta hozni saját szerváját a mérkőzésen a chilei teniszező, de ennek ellenére sem kerülhette el a súlyos vereséget, mindössze egy gémet tudott megnyerni Gombos ellen.

A felvidéki teniszező pályafutása legnagyobb győzelmeként könyvelhette el a Cristian Garin elleni sikert, ezzel pedig visszavágott az US Openen elszenvedett vereségért.

A szlovák teniszválogatott végül összetettben 3-1-re legyőzte Chilét, és bejutott a februári selejtezőbe.

Davis-kupa, 1.világcsoport, férfi egyes:

Gombos Norbert – Cristian Garin 6-0, 6-1

Megosztás
Címkék