2024. április 18., 10:15

A salakszezont is jól kezdte Marozsán Fábián

Először szerepel kiemeltként ATP-tornán Marozsán Fábián, aki Carlos Alcaraz visszalépésével 17. kiemeltként kapott lehetőséget a barcelonai 500-as viadalon, így az első fordulót erőnyerőként kihagyta, a 32 között pedig Luca van Assche volt az ellenfele.

Marozsán Fábián
Fotó: TASR/AP

A világranglista 99. francia játékos 6:0, 3:2-nél – vélhetően gyomorpanaszok miatt – feladta a mérkőzést, így elsőszámú férfi teniszezőnk mindössze 47 percet töltött a pályán.

Úgy érzem, rendben volt minden, jól kezdtem a meccset, az első bréket úgy hoztam össze, hogy Van Assche 40-semmire vezetett a gémben. Az edzőm, Balázs György szerint jól szerváltam, a lejátszott másfél szett alatt hat-hét ászt is ütöttem. Érvényesítettem az akaratomat, kihasználtam a jó sorsolásból adódó lehetőséget"

– fogalmazott Marozsán Fábián a mérkőzés után.

A 39. helyen rangsorolt magyar teniszező először játszott idén salakon, de jól sikerült a felkészülése, és a barcelonai körülményekhez is volt ideje alkalmazkodni.

„Kicsit csúszósabb a pálya, finomabb a salak, mint amit megszoktam, jobb minőségű, mint amin a legtöbbször játszok vagy készülök, de volt lehetőségem edzeni itt a helyszínen, főleg, miután az első fordulóban pályára sem léptem” – nyilatkozta a magyar játékos.

Marozsán következő ellenfele a világranglista 53. argentin Facundo Diaz Acosta lesz.

Elsősorban salakos játékos, balkezes és jó formában van, nehéz dolgom lesz ellene, majd csütörtökön kiderül, mire megyek vele szemben a nyolcaddöntőben. Edzettem már az elmúlt napokban a francia Hugo Humbertel aki szintén balkezes, és holnap is balos beütőpartnerem lesz, hogy rá tudjak hangolódni a játékára, és készülök belőle még taktikai szempontból is"

– nyilatkozta Marozsán.

Csütörtöki mérkőzését az Andres Glmeno stadionban játssza majd, várhatóan délután három óra körül.

ATP 500-as salakpályás torna, Barcelona,

Marozsán Fábián (17.) – Luca Van Assche (francia) 6:0, 3:2 – a második szettben Van Assche feladta

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.