2024. április 14., 17:13

Marozsán Fábián kiemeltként és erőnyerőként kezd Barcelonában

A világranglista harmadik helyén álló Carlos Alcaraz visszalépése után a legjobb magyar teniszező Marozsán Fábián a spanyol helyén erőnyerőként kezd, ami azt jelenti csak a második körben lép pályára a magyar játékos.

Marozsán Fábián
Fotó: TASR/AP

A spanyol Carlos Alcaraz kihagyja a hétfőn kezdődő barcelonai salakpályás versenyt is sérülés miatt,  a világranglista harmadik helyén álló spanyol a legutóbbi monte - carlói versenyt is kihagyta.

A spanyol helyét pedig Marozsán Fábián vette át, aki ezzel erőnyerő lesz a nyitókörben, ráadásul kiemeltként is indul Barcelonában, a jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar teniszező a 17. kiemelt a tornán.

A barcelonai tornán a legjobb 16 teniszező kiemeltként a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, a 20 éves és eredetileg elsőként rangsorolt Alcaraz helyét pedig a jelenlegi legjobb magyar játékos vette át, így a közel hárommillió euró összdíjazású salakpályás tenisztornán Marozsán a legjobb 32 között kezdi majd meg a szereplését a francia Luca Van Assche és a kínai Zhang Zhizhen párharcának győztesével.

Alcaraz címvédőként indult volna a barcelonai tornán, a legutóbbi két tornát ugyanis a 20 esztendős spanyol nyerte meg.

A torna nagy visszatérője a 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol teniszező Rafael Nadal lesz, aki január óta először lép pályára, hiszen Brisbane-ben ugyan egy év kihagyás után visszatért, de ott újra megsérült.

Az elmúlt éven Marozsán Fábián számára jól alakult a salakpályás szezon, hiszen Rómában az akkori világelső Alcarazt is legyőzte és ott robbant be igazán a köztudatba, azóta több TOP 10-es játékost is legyőzött és egészen a 37. helyig jött fel a világranglistán, ami karriercsúcsot jelent a 24 esztendős magyar játékos számára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.