2022. július 24., 15:12

A harmadik dunai túra is sikeresnek bizonyult

A Romániából Bősig kerékpározó csallóközi bringások a héten hazaértek és így teljesítették tíznapos túrájukat, már a harmadikat az elmúlt négy év alatt.

csallóközi kerékpárosok

A hétfői 140 kilométer során Budapest volt a célállomás, így Kalocsáról tekerve nem volt könnyű dolguk, hiszen a forgalmas 52-es főűt helyett más útvonalat választottak. Így aztán rosszabb terepen, de biztonságosabb körülmények közt értek egészen a 20.kerületig, miközben egy kellemes ebéd és vacsora is belefért a napi programba és a kellemes időben jó pár fürdőzővel is találkoztak a Duna partján.

csallóközi kerékpárosok

Kedden aztán megérkeztek Szlovákiába, a budapesti indulás után egészen Párkányig tekertek. A napi 100 kilométeres távot kora reggel megkezdték a fővárosi forgalom elkerülése érdekében, hogy aztán Vácot és Nagymarost is érintve kora este érkeztek meg a célig, mivel a bőven 30 fokos hőmérséklet mellett több pihenőt is beiktattak.

csallóközi kerékpárosok

Szerda volt a zárónap, amikor is két kerékpáros barátjuk is csatlakozott Szabó Tihamérhoz Nyékvárkonyból, Dani László Nagymegyerről és a nyárasdi Ágh Péterhez. Így aztán öten tekerték le a szerdai 110 kilométert, amely során a negyven fokban rótták a távot. Dunamocs,. Komárom, Kolozsnéma, Medve, Szap megállók után beérkeztek Bősre.

"Sok kedves barát és a családtag szerető fogadtatása várt minket a célban.Kis meglepetés is volt, na meg pezsgő és kis harapnivaló, de ami a legfontosabb, sok mosoly és a jókedv. Innen közösen elindultunk hazafelé, de aztán elváltunk mindenki másfelé tekert tovább, miután szerencsésen hazatekertünk a 1100 kilométeres túráról" - mondta el a ma7-nek Ágh Péter, aki egyben megköszönte mindenkinek, aki bármilyen módon segítette őket, hogy a harmadik túrájuk is létrejöjjön!

"Mindenkinek nagyon szépen köszönjük, hogy segítették az utunkat. Külön köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak, Nagy Gábornak (Bike Expert by Capriolo), Ambrovics Lászlónak (Minit Slovakia kft.) és nem utolsó sorban Vörös Katalinnak és Anettnek,hogy megoldották utolsó éjszakára a szállásunkat. Nélkülük sokkal nehezebben valósult volna meg ez a túra. Mindeninek nagy köszönet, ahogy a ma7-nek is, amely segítségével az olvasók is részesei lehettek a kilométereinknek."

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.