2022. július 14., 17:54

Szerbiában tekernek a csallóközi bringások

Romániából indultak, jelenleg Szerbiában tekernek a Duna mentén kerékpározó csallóközi bringások.

csallóközi kerékpárosok
Galéria
+6 kép a galériában

A hármas útjáról hétfőn számoltunk be először, kedden 22 alagúton haladtak át a hegyeken, a Duna mellett. Akadt olyan is, amely 250 méternél is hosszabb volt. "Érdekesség, hogy a hosszabbakban volt egy gomba, amit be kellett nyomni és egy táblán kivilágított egy figyelmeztetés, hogy a sofőrök vigyázzanak, mert bicajosok vannak az alagútban. Emellett belefutottunk egy útépítési szakaszba is, ahol a forró új aszfalt úton belesüppedt a bicaj, hogy alig tudtunk tekerni. Pont akkor aszfaltozták le a szakaszt, így nagyon forró levegő áramlott fel. Az alagutak közti kilátás viszont lenyűgöző volt" - számolt be az útról Ágh Péter, a trió azon tagja, aki mindhárom dunai túrát teljesítette.

A napi célban, Golubacban a Duna partján szép sétány tárult a csallóközi bringások elé, valamint egy jellegzetes szerb vacsora várt rákjuk. Ez különböző grillezett húst jelentett salátával, reszelt sajttal és frissen sütött pékáruval, valamint kedves fogadtatással.

Székelykevén, Szerbia legdélibb magyarlakta településén egy 22 kilós görögdinnyét is vásároltak a csallóköziek, amely a gyermekkoruk ízeit idézte. Szerdán aztán a vendégszerető nemzettársak után Belgrád felé vették az irányt, amely 75 kilométert és nagy kalandot jelentett, hiszen a főváros felé a forgalom nem engedte a pihenést, folyamatosan az autók mellett kellett haladniuk, amely fokozott odafigyelést igényelt. 

A szerb főváros ugyanakkor élményeket is hozott, természetesen néhány óra nem volt elegendő Belgrád megtekintésére, de a helyi várból gyönyörű kilátás várt rájuk. 

csallóközi kerékpárosok
Galéria
+6 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.