2022. július 11., 17:09

Ismét útra keltek a csallóközi bringások

Harmadik nagy túrájukra indultak a csallóközi bringások, akik ezzel a Duna egészét körbekerekezik.

kerekparos tura
Galéria
+2 kép a galériában

Ágh Péter és társai négy évvel ezelőtt előbb a Duna forrásától tekertek el egészen Bősig, majd három évvel később, tavaly a Kladovo és Fekete-tenger közti szakaszt teljesítették, idén pedig Herkulesfürdőből érkeznek majd Bősre, a tervek szerint július 20-án.

A romániai rajt után Szerbián és Magyarországon keresztül vezet az útjuk a csallóközi városba a kerékpárosoknak, hogy így teljesítsék a teljes dunai szakaszt. Három lelkes bringás alkotja a csapatot, Szabó Tihamér Nyékvárkonyból, Dani László Nagymegyerről és a két korábbi távot is teljesítő Ágh Péter.

Vasárnap indultak útnak Szlovákiából Romániába, ahol az autós utat követően bringára szálltak és az első kilométereket teljesítették is. Az út a 660 kilométer volt a helyszínre, majd 65 kilométer várt rájuk kerékpáron, de még előtte megmártóztak a helyi gyógyvízben. A határon probléma nélkül átjutottak Szerbiába, ahol a dunai kilátást is élvezhették a pihenő előtt.

A portálunkon a csapat útjáról folyamatosan beszámolunk.

kerekparos tura
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.