Továbbra is nyeretlenek a somorjai kosaras lányok

2019. október 20., 13:02
Ondik Gábor

A szlovák női kosárlabda bajnokság (Extraliga) szombati játéknapján a Somorja hazai közönség előtt lépett pályára a bajnokság egyik favoritja, a Pöstyén ellen.

somorja újabb zakója_női kosár
Fotó: basket.sk

A somorjai női kosarasok három vereséggel kezdték a bajnokságot. Ezúttal is hazai pályán a Samaria Sportközpontban léptek pályára a bajnokság egyik esélyese, a Pöstyén ellen. A találkozó első játékrészében a vendégek máris komoly tízpontos előnyre tettek szert. A vendégek a második játékrészben is folyamatosan növelték előnyüket, és a félidőben 16 pontos pöstényi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve a somorjai csapat aktívabb lett és hét pontot sikerült is ledolgozniuk az utolsó játékrészre fordulva.

Az utolsó negyedben a pöstyéniek ismét elhúztak, és végül magabiztosan, 15 ponttal győztek a Somorja otthonában.

Diósi Albert együttese ezzel továbbra is nyeretlen a bajnokságban, egyedüli csapatként.

A Somorja legjobbja ezúttal a 19 pontot és 5 lepattanót szerző Soňa Svetlíková lett, aki ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa is lett. A somorjai csapatból Suja Tímea 15 pontig jutott, valamint szerzett 4 lepattanót és 2 asszisztot. A pöstyéniek legeredményesebb játékosa a 15 pontot és 19 lepattanót szerző Danielle Hamilton volt.

A listavezető és címvédő Rózsahegy fölényes győzelmet aratott a pozsonyi Dubček ellen, miután 59 ponttal bizonyult jobbnak pozsonyi riválisánál.

A Somorja a következő fordulóban szintén hazai közönség előtt lép pályára a Besztercebánya ellen jövő szombaton 18 órától a Samaria Sportközpontban.

Kosárlabda női Extraliga:
ŠBK Somorja – Pöstyén 50:65 (23:39)
Samaria Sportközpont, 150 néző
Pontszerzők: Svetlíková 19, Suja 15, Burianová 3, Škublová 3 – Hamilton 15, Tadičová 11, Dovčíková 10, Hašková 10
MBK Rózsahegy – Dubček Pozsony 91:32 (45:16)
Pontszerzők: Fekete 19, Jackovecová 19, Williams17 – Šeligová 12, Jarinová 9, Krajčovičová 6.