Kiütéses győzelmet arattak a somorjai kosaras lányok

2019. november 10., 13:13
Ondik Gábor

A női kosárlabda bajnokság hétvégi 7. fordulójában Somorja megszerezte második győzelmét a bajnokságban, miután hazai közönség előtt legyőzte a pozsonyi Dubček együttesét.

A két gárda a bajnokság 2. fordulójában találkozott egymással, akkor a pozsonyiak hazai pályán 12 ponttal győztek Diósi Albert együttese ellen.

A találkozó első negyedében nagyon szorosan alakult az eredmény, a somorjai lányok végül egypontos előnnyel megnyerték az első játékrészt. A második negyedben a hazaiak már 11 ponttal is vezettek, de végül a vendégek hat pontra megközelítették a Somorját. A félidő végére és 33-27-es somorjai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A szünetről visszatérve is szorosan alakult a harmadik játékrész, amit két ponttal megnyertek a hazaiak és nyolc pontra növelték előnyüket az utolsó játékrész előtt. A mérkőzés utolsó periódusában a Somorja nagyon megszórta ellenfelét, persze, kellett ehhez a remek hazai védekezés, miután a pozsonyiak az utolsó játékrészben mindössze két pontot dobtak. A találkozót végül fölényes, 26 pontos győzelemmel a somorjai lányok nyerték.

Fotó: ŠBK Somorja hivatalos fb oldala

A hazaiak legeredményesebb játékosa ezúttal Soňa Svetlíkvá volt, aki 14 pontja mellett szerzett 10 lepattanót, valamint kiosztott két asszisztot is. Rajta kívül még Simona Marcová jutott 14 pontig és 8 lepattanóig, míg Suja Tímea 13 pontja mellett kiosztott 5 asszisztot.

A Somorja győzelmével feljött a tabella negyedik helyére és a következő fordulóban, két hét múlva, a Pöstyén otthonában lépnek pályára.

A forduló rangadóján a listavezető Rózsahegy óriási pofont adott a kassai Young Angels csapatának, miután kiütéses 50 pontos sikert arattak a rózsahegyiek.

ŠBK Somorja – Dubček Pozsony 66:40 (33:27)
Legeredményesebb játékosok: Marcová 14, Svetlíková 14, Suja 13 – Riecka 11, Krajčovičová 10, Vaiglová 9

MBK Rózsahegy – YOUNG ANGELS Kassa 96:46 (50:20)
Legeredményesebb játékosok: Mištinová 21, Williams 20, Moravčíková 17 – Drobná, Balážová, Le Claire 9.