2018. március 29., 13:37

Feltétlen bizalmat élvez az új edző

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának következő vezetőedzője megkapja a feltétlen bizalmat a klubvezetéstől.

Danyi Gábor 02
Fotó: MTI

Ezt Bartha Csaba elnök hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a döntés hátteréről pedig azt mondta: "azért választottuk őt, mert fontosnak éreztük, hogy teljes mértékben ismeri a klub filozófiáját, a klubmodellt, az utánpótlás helyzetét, az edzőket, a játékosok".

A klub szerdán jelentette be, hogy a szezon végén távozó Ambros Martínt az eddigi segítője váltja egy plusz egy évre szóló szerződéssel. A spanyol szakember 2012 óta vezetőedzője a győri csapatnak, mellyel Bajnokok Ligáját háromszor, bajnokságot és Magyar Kupát egyformán négy alkalommal nyert. A román válogatottat 2016 őszétől vezeti, és februárban jelentette be, hogy a nyáron elhagyja a klubot.

Bartha kiemelte: nagyon sok jelölt volt a posztra, de vannak korlátok, mert például külföldi válogatott edzők, szövetségi kapitányok esetében a szövetségek korlátozhatják a szerződéseket. Hozzátette: úgy érzi, a külföldi edzők semmivel sem felkészültebbek, mint Danyi, akinek szakmai tudása, a kézilabdában az elmúlt húsz évben betöltött szerepe - akár mint korábbi vezetőedző, akár mint Ambros Martín segítője - megfelel az elvárásoknak.

Bartha Csaba szerint a klub részéről akár szimpatikus lépés is lehet, hogy az az ember, aki hat évig szolgálta a klubot teljes egészében, és munkájában sikeres volt, megkapja a feltétlen bizalmat.

Az új vezetőedző többek között a horvát Zdravko Zovkóval dolgozik majd együtt.
"Az fogja Danyi Gábor munkáját értékelni, hogy az általa vezetett szakmai stáb eredményes lesz-e vagy sem" - mondta az elnök, aki kitért az elkövetkező időszakra is.

A csapat a Magyar Kupa négyes döntőjében érdekelt a hétvégén, és előbb a nagy rivális FTC-vel kell mérkőznie az elődöntőben. Bartha jelezte: három nagyon fontos játékos sérült. Tomori Zsuzsanna, Stine Oftedal és Nora Mörk sem állhat a csapat rendelkezésre.

"Megpróbáljuk legyőzni a Ferencvárost, majd másnap elhódítani a Magyar Kupát. Aztán a következő két hét nagyon fontos, meghatározza az egész szezont" - utalt Bartha a montenegrói Podgorica elleni Bajnokok Ligája párharcra, melynek tétje a Final Fourba jutás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.