A legjobb négy között a somorjai kosaras lányok

Méry János 2019. március 14., 19:37

Idegenbeli győzelemmel jutott be a legjobb négy közé a somorjai női kosárlabdaklub csapata, akik a BKM Junior UKF Nyitra otthonában szerezték meg második győzelmüket a két győzelemig tartó párharcban.

Fotó: Dobsa Lajos

Az első mérkőzésen a somorjai lányok az első negyedben csak egy ponttal vezettek, a másodikat pedig egy ponttal elvesztették, de a további két negyedben nyújtott játékuknak köszönhetően végül a hazaiak 9 ponttal, 62:53-ra verték meg a zoboralji csapatot. Főleg a csapat két tapasztalt klasszisa, Suja Timi és Vyňuchalová Romana volt elemében, akik 23 illetve 21 pontot dobtak, s akik fontos pillanatokban megmutatták kivételes tudásukat.

A nyitrai jóval döcögősebb meccs volt, de a vendégek számítottak erre, hiszen a Nyitrának csak egy esélye volt, mégpedig, hogy „verekedjen”, azaz tördelnie kellett a somorjaiak játékát. Egy biztos, nehéz ilyen ellenfél ellen kosarazni, ráadásul a somorjaiak is elkövettek jó pár kierőszakolt hibát, olyanokat, amiket nem szabadott volna. Így aztán a hazaiak sokáig játékban voltak. A meccs végén szerencsére magára talált a somorjai SBK, jobb lett a védekezés, így a csallóköziek megérdemelten győztek és jutottak a legjobb négy csapat közé, ahol a sokszoros bajnok, szebb napokat is látott Rózsahegy lesz az ellenfelük.

Az elődöntőben a somorjaiak most már nyomás nélkül játszhatnak a jóval esélyesebb Rózsahegy ellen, ahol pedig bármi megtörténhet. Ha továbbmennénk, az szenzáció lenne.

BKM Junior UKF Nyitra – SBK Somorja 49:55 (11:18, 14:13, 11:4, 13:20)
Nézőszám: 200
SBK Somorja: Letková 12, Horvátová 11, Suja 10, Marcová 10, Vyňuchalová 9, Dulová 3, Lelkes J., Skublová.
Forrás: samorin.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS