2020. október 14., 18:45

Sportvétó: bezárásra ítélt edzőtermekben forgattunk - VIDEÓ

Tombol a koronavírus második hulláma, az állam ismét szigorú intézkedéseket hozott. Október 15-től zárva tartanak többek közt a fitnessztermek ismét. Útra keltünk hát, hogy megkérdezzük az érintetteket, hogyan vélekednek és milyen kilátásokkal és megoldásokkal állnak az új időszak elé.

 

Videó:  ma7

Nem ismeretlen ez a korlátozás az edzőknek és sportolóknak. Hiszen a járvány szlovákiai berobbanásakor elsőként szintén a fitnesztermek működését vétózta a kormány és utolsóként engedte vissza a sportolni vágyókat a termekbe.

Az általunk megkérdezettek egyöntetű véleménye az, aki edzőterembe jár az egészségtudatos ember, és pont azért sportol, hogy erősítse az állóképességét, ezért indokolatlannak tartják ezeket a szigorításokat.

A személyi edzők saját és vendégeik teljesítményén is megérezték a tavaszi időszak alatt a kondíció romlását. Sokan online órákat tartanak majd, de azt is hangsúlyozták, hogy a személyes kontaktus sokkal inkább motiváló, mint a virtuális. Valamint gazdasági szempontból sem áldásos időszak egyiküknek sem ez a járványhelyzet. A dunaszerdahelyi Fit Maxx tulajdonosa, Šimon Alexandra aggodalmát fejezte ki, azt mondta

sok mínuszos hónap van mögöttünk és nem tudjuk, hogyan maradunk talpon.


Kovács Tamás, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Szlovákia egyik legeredményesebb bokszolóját, Tomi KID egy mozgalmat és kihívást is indított közösségi oldalán. Hangsúlyozza a sport fontosságát és azt, hogy minden egyes sport számít, éppen ezért mindenkit arra kér, csatlakozzanak hozzá és folytassák az általa indított kihívást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.