2024. január 6., 18:08

Mérleg 2023: Rendkívül sikeres éven van túl a magyar sport - VIDEÓ

Az elmúlt év ugyan olimpia és nagy fociesemény nélkül zajlott, de izgalmas sportélményekben így is gazdag volt, amelyek során számtalan magyar sportolónak szurkolhattunk.

A magyar és szlovák válogatott is kiharcolt a 2024-es labdarúgó-EB-n való részvételt, így mindkét csapat majd Németországban is bemutatkozhat, de míg Marco Rossi mellett már a szlovákokat is olasz edző irányítja, a mutatott játék közel sem hasonló. A magyar válogatott már összeérett és ennek is köszönheti, hogy 2023-ban veretlen maradt még akkor is, amikor a játék nem ment olyan jól Szoboszlaiéknak. A szurkolók így reménykedve tekintenek az idei torna elé, amelynek meglepetést is okozhat a magyar válogatott.

A felvidéki szurkolók tavaly a dunaszerdahelyi női kézilabda történelmi sikerének is örülhettek, amely szlovák bajnok lett, de a cseh-szlovák ligát is megnyerte, s a HC DAC mellett a klub focicsapata is közel volt a bajnoki címhez, de az utolsó fordulókban valami mégsem jött össze. Mi hiányzott a Slovan megelőzéséhez?

A jégkorong, a birkózás, a karate, az úszás és számos más területen is kiválóan teljesítettek a magyarok, de kétség kívül a legnagyobb figyelmet egy Magyarországon rendezett sportesemény kapta, méghozzá az atlétika világbajnokság, amely a nyár végén bizonyította, az ország akár egy olimpia lebonyolítását is alkalmas lenne.

A Mérleg stúdiójában Rajkovics Péter Poór Tibor sportújságírót és Hajtman Gábort kérdezte.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.