2023. december 27., 18:00

Mérleg 2023: Magunkkal visszük a konfliktusainkat – külpolitikai évértékelő

Ezt az évünket is végigkísérte az orosz-ukrán háború. Október 7-én a Hamász rég nem látott brutalitással indított támadást Izrael ellen.

Gondoltuk-e volna az űrhadviselés korában, hogy a XXI. század háborúinak a lövészárok és a drótakadály ilyen meghatározó eleme lesz? Az orosz-ukrán háború az elmúlt hónapokban egy megmerevedett lövészárok-háborúvá vált. Ha van katonai megoldás, azt egyelőre nem látni, ahogy a konfliktus lezárására irányuló diplomáciai törekvéseket sem.

Október 7. régiónkban egy álmos szombat volt. A Hamász ezen a napon a Gázai övezetből rég nem látott brutalitással mért csapást Izraelre. A pusztítás fotói és videói szinte valós időben kerültek fel a közösségi médiába, tovább fokozva a sokkot. Mi volt a palesztinok célja, és hova vezethet ez a konfliktus?

2024-ben nemcsak Szlovákia, hanem az Egyesült Államok is elnököt választ, ez utóbbi világpolitikai hatása lényegesen jelentősebb... Ki lehet a Fehér Ház várományosa?

Erről is beszéltük évértékelő műsorunkban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.