2022. szeptember 16., 09:58

EKL: Újabb kínos Slovan-vereség az örmény Pjunik Jereván otthonában, Weiss kiakadt csapatára

Az Európa Konferencia Liga csoportkörének két fordulója után továbbra is nyeretlen a szlovák bajnok Slovan, miután Örményországban sem tudtak nyerni Križanék a Pjunik Jereván otthonában.

Pjunik Jereván (örmény) – ŠK Slovan 2-0 (2-0)
Fotó: TASR
Pjunik Jereván – ŠK Slovan 2-0 (2-0)

Továbbra is nyeretlen az Európa Konferencia Liga csoportkörében a pozsonyi Slovan, a Vladimír Weiss edzette égszínkékek ezúttal az örmény Pjunik Jereván otthonában maradtak pont nélkül. Pedig a Slovan számára jól kezdődött a mérkőzés,  Chakvetadze előtt már 28 másodperc után gólszerzési lehetőség adódott, majd nem sokkal később az örmény Barsegjan sem tudta értékesíteni a maga helyzetét.

A Slovan magyarja közül a palásti Križan Richárd a kispadon foglalt helyet, ezúttal nem kapott lehetőséget Weiss mestertől, míg Holman Dávid sérüléséből lábadozik. A hazaiak az első félórához közeledve egyre inkább veszélyeztették a Slovan kapuját, ami aggodalomra intette a pozsonyiak vezetőedzőjét, aki egyre feszültebben figyelte csapata produkcióját.

Az örmények a 28. percben még kihagyták Karapetjan helyzetét, de nem sokkal később már az előny a hazai oldalon volt, a 35. percben Dasjan mattolta Chovan kapust. A vezetés megszerzése után szinte azonnal megduplázta előnyét a hazai együttes Otubanjo parádés lövésével növelte kettőre a Pjunik előnyét.

A pozsonyiaknak a szünetben sürgős változtatásokra volt szükség az eredményesség érdekében, ennek megfelelően pedig Weiss két játékosát is lecserélte. Hiába állt be a DAC korábbi játékosa Ramirez és Mustafić, a Slovan támadásai erőtlenek voltak, nem volt benne az égszínkékek játékában a gól.

A második félidőben ugyan Chakvetadze gólt szerzett, de kezezés miatt nem adták meg. A hajrában próbálkozott ugyan a Slovan, de gólt nem sikerült szerezniük, így a Pjunik Jereván otthonából pont nélkül távoztak Weissék és egy ponttal a csoport utolsó helyén áll a szlovák bajnok. A pozsonyiak legközelebb a Szalai Ádámot is foglalkoztató Basel otthonában lépnek pályára.

A lefújást követő sajtótájékoztatón a Slovan vezetőedzője Vladimír Weiss elégedetlenségének adott hangot, mert szerinte csapata nem mutatott semmit, a Pjunik megérdemelten nyert.

UEFA Konferencia Liga, H-csoport, 2. forduló:

Pjunik Jereván (örmény) – ŠK Slovan 2-0 (2-0)

Gólszerzők: 35. Dasjan, 37. Otubanjo

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.