2021. október 23., 20:36

Egy lépésre a bécsi főtáblától a mátyusföldi teniszező

A Bécsben zajló fedettpályás tenisztorna selejtezőjének első fordulóját sikerrel vette a nádszegi származású Gombos Norbert, így egy győzelemre került a főtáblától.

gombos
Gombos Norbert
Fotó: TASR

Bravúros győzelemmel kezdett Bécsben a legmagasabban jegyzett szlovákiai teniszező Gombos Norbert. A 31 esztendős felvidéki teniszező visszavágott az amerikai Marcos Gironnak a tokiói olimpián elszenvedett vereségért.

Az utóbbi hetekben Gombos remek formába lendült, több helyet javított a világranglistán és újra a legjobb száz közelébe került, jelenleg 103.helyen áll.

Az amerikai Giron elleni találkozón is remekül teniszezett a felvidéki játékos, pedig nem a legjobban indult számára a mérkőzés, hiszen már az első adogatójátékát elvesztette. A folytatásban Gombos próbálta ledolgozni brékhátrányát, ami a negyedik játékban sikerült is. Az első szett további része szorosan alakult, mindkét játékos hozta saját adogatását, így röviditésben dőlt el az első szett, amit a felvidéki játékos nyert meg.

A selejtezőben második helyen rangsorolt amerikai Giron minél előbb próbálta ledolgozni szetthátrányát. Úgy tűnt, a második szett elején kézben is tartja a dolgokat, azonban a mátyusföldi teniszező remekül játszott és 3-3-nál elvette amerikai ellenfele adogatását, ezzel ismét brékelőnybe került Gombos. Az amerikai teniszező ezt követően már nem tudta ledolgozni hátrányát,

Gombos végül két szettben győzte le papíron esélyesebb ellenfelét.

A felvidéki játékos ellenfele a vasárnapi második fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin lesz, a mérkőzés győztese felkerül a főtáblára.

ATP Tour Bécs, fedettpályás tenisztorna (keménypályás), selejtező, 1.forduló:
Gombos Norbert – Marcos Giron (amerikai, 2.) 7-6, 6-4
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.