2022. április 17., 13:47

A németeknek nem kellenek az orosz tornászok

Valamennyi német klub szerződést bontott orosz tornászaival Oroszország ukrajnai háborújára hivatkozva.

tornász
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Az orosz élvonalból hatan is a Bundesligában szerepeltek, és most valamennyiüknek utat mutattak- nyilatkozta szombaton az egyoldalú szerződésbontásról az olimpiai bajnok Artur Dalalojan, aki az előző szezonban a Schwabisch Gmund-Wetzgau színeiben szerepelt.

Az ukrajnai orosz háború miatt a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) március elején megtiltotta az orosz és fehérorosz tornászoknak a FIG égisze alatt zajló versenyeken való részvételt, bár az ukáz nem vonatkozott a nemzeti klubtornákra is.

Minden német klub elküldte az orosz sportolókat, és legalább a következő hat hónapban biztosan nem fogunk versenyezni a Bundesligában

- mondta Dalalojan, aki amúgy már talált magának új klubot: a Gymnastic Romagna csapatában szerepel az olasz Serie A-ban.

A németek döntésében David Beljavszkij, Nyikita Nagornij, Vlagyiszlav Poljasov, Nyikita Ignatyev és Ivan Stretovics is érintett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.