2023. december 23., 18:49

A legjobb sportolókat díjazták Somorján – KÉPEKKEL

Somorja Város Sport- és Ifjúsági Bizottsága a helyi művelődési központ nagytermében a tavalyi eseményhez hasonlóan, idén is december 22-én tartotta meg Sportgáláját, amelyen a 2023-es év sportolóinak díjazására került sor.

a-dijak-bardos-zsolt
Galéria
+18 kép a galériában
A díjak
Fotó: Bárdos Zsolt

A rendezvény házigazdái ezúttal Inka Galbáčová és Sebők Ferenc voltak. A Sportgála már hagyományosan egy videóbejátszással indult, amely a 11. Sportágválasztón készült készült. Ezen a rendezvényen a gyermekek megismerkedhetnek azokkal a sportokkal, amelyeket Somorján aktívan űzni lehet. Nagyon sok gyermek épp a sportágválasztó hatására kezdett el sportolni, és a rendezvény nagyban hozzátesz azokhoz az eredményekhez és sikerekhez, amelyekre méltán lehet büszke a város.

Somorja sok sportlétesítményt üzemeltet, ami idén újabbakkal bővült. Új floorball pálya létesült és megújult az atlétikai pálya is a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán.
a-musorvezetok-inka-galbacova-es-sebok-ferenc_
A műsorvezetők: Inka Galbáčová és Sebők Ferenc
Fotó:  Lacza Gergely
A karácsony a szeretet és az ajándékozás ünnepe, s úgy gondolom, hogy a sportolók tudják ezt a legjobban megbecsülni, hiszen ilyenkor tudják kiélvezni azt, hogy többet lehetnek a családdal. 2023 is olyan szép eredményeket, sportsikereket hozott, mint amilyeneket az előző években már megszokhattunk. Szeretném megköszönni idén is az egész évben kifejtett fáradhatatlan munkát a sportolóknak, az edzőiknek, a klubvezetőknek és nem utolsó sorban a sportolók szüleinek, hiszen nemcsak tőlük kapják a sportolók a legtöbb érzelmi támogatást, hanem a legtöbb esetben ők a legfőbb »szponzorok« is”,

hangsúlyozta Orosz Csaba polgármester.

orosz-csaba-bardos-zsolt
Orosz Csaba
Fotó:  Bárdos Zsolt

A gálára az adott sportágak klubjai nevezték a legjobb eredményeket elért sportolóikat, melyekről a város sport- és ifjúsági bizottsága döntött a közönség bevonásával, a szavazás módja tehát nem változott. Minden megszólított klub sportolót jelölhetett az egyéni két kategóriában (15 illetve 20 éves korig) és csapatben. Az összesített listából minden klubból ketten szavazhattak, de a saját sportolóikra természetesen nem. Rajtuk kívül szavaztak még a sport- és ifjúsági bizottság tagjai. A két egyéni ankétban az első három sportolót díjazták, a csapatsportokban pedig a legjobb együttest. Természetesen nem hiányozhatott a szurkolók díja sem. Az idei internetes szavazás ismét rekordot döntött.

A közönségdíjas a Budokan Samaria karatékája, Nina Benešová lett.
duducz-tibor-nina-benesova-es-horvath-csaba
Duducz Tibor, Nina Benešová és Horváth Csaba
Fotó:  Lacza Gergely

A gálán az ŠTK Somorja labdarúgó klub idei történelmi sikerére is visszaemlékeztek egy videóbejátszás során, amikor a szlovák kupa negyeddöntőjében a nagy múltú Slovan csak büntetőrúgásokkal tudta kiejteni a lelkes csapatot. Duducz Tibor, a sportbizottság elnöke Horváth István birkózó edzőről is megemlékezett, aki a gálán sajnos már nem lehetett köztünk.

Horváth Pista szívvel-lélekkel szolgálta a birkózást, hagyományokat teremtett, melyek tovább élnek a szíveinkben. Mindig több volt, mint egy egyszerű edző. Egy tanítómester, egy vezér, aki nemcsak a birkózószőnyegen, hanem az élet minden területén is példát mutatott nekünk”,

hangsúlyozta a sportbizottság elnöke.

horvath-istvanrol-is-megemlekeztek
Horváth Istvánról is megemlékeztek
Fotó:  Lacza Gergely

A sport- és ifjúsági bizottság idén is felkérte a sportklubokat, hogy jelöljenek olyan sportolókat, akik munkájuk alapján érdemelték ki a díjazást. Nekik a sport- és ifjúsági bizottság tagjai, Horváth Csaba, Méry János és Duducz Tibor adták át az emlékcsomagokat.

a-peldas-munkat-vegzo-sportolok-emlekcsomagokat-kaptak
A példás munkát végző sportolók emlékcsomagokat kaptak
Fotó:  Lacza Gergely
A 15 éves korosztály első helyezettje ismét Stehlík Vivien, a Somorjai Kajak-Kenu Klub kenusa lett.

A második helyen Radka Rončkevišová, a harmadikon pedig Martina Pošvancová végzett. A díjakat a sport- és ifjúsági bizottság tagja, Horváth Csaba és a tavalyi U20-as kategória aranyérmese, Sidó Bianka kajakozó adta át.

sido-bianka-stehlik-vivien-es-horvath-csaba
Sidó Bianka, Stehlík Vivien és Horváth Csaba
Fotó:  Lacza Gergely
A legjobb csapatnak járó díjat ezúttal is a junior vívóklub csapata vitte el. Fazekas Árpád, Pirk Ákos és Leopold Kuchta idén megnyerte csapatban a sao paulói világkupát, mellyel történelmi sikert értek el. Branislav Lančarič pedig tavasszal csatlakozott a csapathoz.

Másodikként az STK Somorja U19-es csapata, harmadikként az SKK Somorja U12-es csapata végzett. A díjakat Duducz Tibor és az ŠTK Somorja labdarúgó csapatának kapusa, Horváth Attila adták át.

a-gyoztes-vivocsapat
A győztes vívócsapat
Fotó:  Lacza Gergely
Az U20-as kategória első helyezettje is a junior vívóklub tagja, Branislav Lančarič lett.

Második helyen Lepi Máté (KCK Somorja), harmadik helyen Slama Tilda (SKK Somorja) végzett. A díjakat Orosz Csaba és Bittera Kitti vívó adták át.

bittera-kitti-branislav-lancaric-es-orosz-csaba-bardos-zsolt
Bittera Kitti, Branislav Lančarič és Orosz Csaba (Bárdos Zsolt)
Fotó:  Bárdos Zsolt

Az est vendége a somorjai rapper, Boki volt, aki három ízben is tiszteletét tette a színpadon, a rendezvény egyik moderátora, Inka Galbáčová pedig zárásként egy Demjén Ferenc-szerzeményt adott elő.

a-dijak-bardos-zsolt
Galéria
+18 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.