2019. december 10., 15:40

Újabb remek verseny a kétyi Darts Club jóvoltából

December 7-én újra Kétyen, a község közepén levő sportház tornatermében gyűltek össze a darts szerelmesei.

Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Bohák Bálint

A kétyi Darts Club tagjai által szervezett megmérettetésen a szűkebb régió versenyzőin kívül képviseltették magukat tataiak, tatabányaiak, visegrádiak, győriek, megyercsiek, vágsellyeiek és párkányiak is. A férfiak versenyében 64, a nők mezőnyében pedig 10 versenyző mérettette meg magát. A lelkes amatőrök mellett regisztrált félprofi játékosok is dobókör elé álltak.

A májusi versenyen a férfiak nyolc, a nők két táblánál ügyeskedtek, a decemberi megmérettetésre viszont további céltáblákkal bővítették a pályák számát, amint azt a versenyfelhívásban is meghirdették:

„Jó hír, hogy az előző versenyekhez képest immár 14 táblával készülünk, tehát nagyobb létszám esetén a lebonyolítás jóval gyorsabban fog zajlani.”

A klasszikus csoportmérkőzések után egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem.

„A csoportból kiesett játékosok az ún. Lucky Loser-versenyben folytatták a küzdelmeket, ahol a tatai Pándi Dániel bizonyult a legjobbnak”

– tudtuk meg a főszervezőtől, Varga Tibortól.

A komáromi Paál Richárdnak májusban a második helyezéssel kellett megelégednie, most viszont sikerült elhódítania a győztesnek járó serleget. A képzeletbeli dobogó második fokán a győri Bujna Péter végzett, megelőzve a visegrádi Honti Lászlót. A mezőny legeredményesebb kétyi versenyzője a 9. helyezést elérő Varga Tibor lett.

A nők kategóriájában a kisbéri Homoki Ágnes bizonyult a legpontosabbnak, őt a nagyölvedi Szalma Réka és a naszályi Körmendi Katalin követte. A kategória legeredményesebb hazai dobója Goras Veronika lett.

A vágsellyei Kubinyi Igor különdíjban részesült, hiszen ő dobta meg a legtöbb alkalommal a maximálisan elérhető pontszámot, a 180-at. A legnagyobb kiszálló díja a környei Agárdi Zsolthoz került.

„A versenyt egy újabb sikerként könyveljük el. A résztvevők nagyon jól érezték magukat, meg voltak elégedve a szervezéssel, a finom ételekkel és a vendéglátással. Minden évben egy májusi és egy decemberi versennyel szeretnénk folytatni a hagyományt”

– árulta el a verseny főszervezője.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.