2019. május 16., 12:32

Taroltak a zselízi alapiskolás atléták

2019. május 14-én Ipolyságon szervezték meg az alapiskolás tanulók járási atlétikai bajnokságát.

Ipolysági atlétikai bajnokság
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Markovics Imre

Az Iskolaügyi Minisztérium által meghirdetett vetélkedés a Révész Angelika vezette ipolysági iskolaügyi, ifjúsági és sportszakosztály, valamint a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub közös lebonyolításában valósult meg. A fiatal versenyzők dolgát nagy mértékben megnehezítette a folyamatos esőzés, ami síkossá, csúszóssá változtatta az ipolysági sportlétesítmény talaját.

a győztes staféta
a győztes staféta
Fotó:  Markovics Imre

A 26 oktatási intézmény négyszáznál is több tanulója kilenc versenyszámban bizonyíthatott;

a 60, a 300, a 800 és az 1000 méteres futás mellett 4x60 méteren is rajthoz álltak a váltók tagjai, de igazolhatták tehetségüket és rátermettségüket magasugrásban, távolugrásban, súlylökésben, valamint krikettlabdadobásban egyaránt.

Balla Bea a dobogó legfelső fokán
Balla Bea a dobogó legfelső fokán
Fotó:  Markovics Imre

A zselízi Alapiskolát képviselő különítmény tagjai, Balla Beatrix, Hudák Zsófia, Molnár Dóra, Furár Barbara és Szalai Martina öt versenyszámban indultak, melyből négyet meg is nyertek, dacára annak, hogy nem tagjai semmilyen sportegyesületnek. A hetedik évfolyamos Hudák Zsófia 35,80 méterre hajította el a krikettlabdát; 35 versenytársát megelőzve szerezte meg így az első helyet. A 60 méteres futás során a lányok ugyan nem értek el dobogós helyezést, stafétában viszont a Furár Barbara-Balla Beatrix-Hudák Zsófia-Molnár Dóra összetételű csapat mind a 16 négytagú gárdát maga mögé utasította 38,33 másodperces idejével.

A gyengének korántsem mondható mezőnyből kiemelkedett az a Balla Bea, aki a váltófutás mellett távolugrásban és magasugrásban is járási bajnok lett. Előbbiben 34 versenyzőnél bizonyult jobbnak, 390 centiméteres ugrásával, míg utóbbiban 24 versenyzőt előzött meg. A távolugrás aranya mellett – Molnár Dóra jóvoltából – egy bronzérmet is hazahoztak a zselíziek.

az első helyen: Hudák Zsófia
az első helyen: Hudák Zsófia
Fotó:  Markovics Imre

„Bíztam ugyan a jó szereplésben, hiszen a 4x60 méteres váltófutásban már évek óta dobogósok vagyunk, Balla Bea pedig az egyéni számaiban már a tavalyi járási bajnokságon is két ezüstérmet szerzett, az idei dunaszerdahelyi diákolimpiáról pedig két bronzéremmel térhetett haza; a mostani négy arany- és egy bronzérem azonban várakozáson felüli eredmény” – fogalmazta meg a lányok felkészítője, Markovics Imre testnevelés-angol szakos pedagógus, majd hozzátette: „Az idei versenyen elért időeredményeket és teljesítményeket objektívan értékelni nem igazán lehet, mert egész nap esett az eső, a laza talajon senki sem tudta hozni, de még csak megközelíteni sem a legjobbját. Az viszont, hogy távolugrásban 35 induló között sikerült megszereznünk az első, a harmadik és a hatodik helyezést, vagy hogy az öt versenyszámból, amiben elindultunk, négyet sikerült megnyernünk, azt hiszem, mindenképpen önmagáért beszél.”

Bea Dunaszerdahelyen is sikeres volt
Bea Dunaszerdahelyen is sikeres volt
Fotó:  Markovics Imre

Balla Bea, akinek útját Markovics Imrén kívül Duchoň Gábor is egyengette, a középiskolai évei alatt is folytatni szeretné az aktív sportolást. „A távolugrásnál fontos a robbanékonyság; ott meg tudom adni a sebességet, és nem kell annyi technikai dologra odafigyelnem, mint a magasugrásnál” – árulta el a 2004-es születésű többszörös járási bajnok, aki mindennapos futással próbálja fitten tartani magát.

„Tanárként különösen jó volt látni azt is, hogy mennyire összetartó és motivált volt a csapat, hajtották egymást a lányok, és örültek egymás sikereinek; tényleg egy csapatként működtek. Igaz, ez a csapatszellem már a verseny előtti gyakorlások alkalmával is jelen volt, nagyon jó hangulatban zajlott az egész felkészülés, úgyhogy szép volt lányok, csak így tovább!” – értékelt Markovics Imre.

Ipolysági atlétikai bajnokság
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.