2021. július 10., 14:54

Örömmel sportolnak még a tolószékből is - KÉPEKKEL

A Mozgáskorlátozottak és Egészségkárosodottak Nagypakai GRACE Egyesületének idén kilencedik alkalommal sikerült megszerveznie az Egészségkárosultak és mozgáskorlátozottak nemzetközi találkozóját a nagypakai művelődési központban.

Grace-cup 9
Fotó: Reczai Lilla

Július 10-én a járványügyi korlátozások figyelembevételével szervezték meg a IX. Grace-cup nevezetű sportrendezvényt Nagypakán, amelyen nemcsak szlovákiai, illetve szlovákiai magyar csapatok, hanem magyarországi szervezetek is jelen voltak. A határon a vendégek problémamentesen keltek át, de több határon túli klub, szociális otthon sajnálatos módon nem vállalta a részvételt a rendezvényen – tudtuk meg Sárközi Tibor főszervezőtől.

Az idei rendezvény a CSEFOSZ SE és a Grace közösség közös pályázatának gyümölcse. A támogatók között volt a Nagyszombati Önkormányzat és a dunaszerdahelyi Tesco, valamint a Nagypakai Önkormányzat.
Grace-cup 9
Középen: Zuzana Stavrovská és Sárközi Tibor
Fotó:  Reczai Lilla

Az esemény megnyitóján a helyi szervezet köszöntötte a vendégeket. Zuzana Stavrovská, az Egészségi Fogyatékkal Élő Személyek Hivatalának főbiztosa elmondta, hogy a Covid-járvány mindenkit megpróbáltatásokkal sújtott, de reméli, hogy ez a nap eredményesen fog eltelni, és mindenki felhőtlenül szórakozik és sportol majd a közösségben.

Grace-cup 9
Fotó:  Reczai Lilla

Bocsárdi József, a tatai Áhi jóga vezetője rövid jógagyakorlatokat tartott a verseny előtt, hogy mindenki jól átmozgassa magát, és felkészüljön a megmérettetésre.

Grace-cup 9
Fotó:  Reczai Lilla

A rendezvényen több sportágban mérették meg magukat a résztvevők: asztalitenisz, darts, triatlon, csocsó, boccia csapatverseny és a kerekesszékesek versenye.

Minden kategória első három helyezettje díjazásban részesül. A különdíjak is gazdára találnak majd a kiértékeléskor. Mert mindenki nyertesként van jelen a rendezvényen és mindenki örömmel sportol.

Grace-cup 9
Fotó:  Reczai Lilla
A mai napon sem tudunk annyian lenni, mint szoktunk, de mégis nagyon örülünk annak, hogy sikerült megszervezni az idei Grace-cupot.

Körülbelül nyolcvan résztvevő érkezett a rendezvényünkre, s még a nyár folyamán tervezünk több eseményt is. Az egyik sportrendezvényünket, érzékenyítőprogramunkat a nyárasdi termálfürdőben szeretnénk megvalósítani, amelyet két naposra tervezünk augusztus első felében. Ide jobbára a Grace-tagokat várjuk. Októberben pedig a CSEFOSZ SE szervez nagy létszámú rendezvényt Magyarországon, amelyre pedig bennünket is meghívtak” – vázolta a jövőbeli lehetőségeket Sárközi Tibor elnök. Jövőre a tizedik jubileum köszönt a Grace szervezetre, amelyet már nagy erőkkel szerveznek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.