2022. április 5., 18:35

Hideg volt, gól viszont nem esett a nógrádi rangadón

A második tavaszi fordulóval folytatódtak az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságok Közép-Szlovákiában. A régió szeme Fülekre figyelt, ahol a losonciak vendégeskedtek, s bár reggel még hó is esett, s hűvös, szeles idő várta a játékosokat, a nézőket ez sem rettentette el, mintegy hétszázan szurkoltak a kedvenceiknek, akik nem szolgáltak rá az előzetes bizalomra, se jó játékot, se gólt nem láthatott a nagyérdemű. A napok óta tartó esős időnek köszönhetően ismét több mérkőzést elhalasztottak, így nem játszottak a III. ligás rimaszombatiak és a IV. ligás ajnácskőiek sem.

Nógrádi rangadó - Fülek-Losonc
Fotó: Juhász Dósa János

Ősszel, a hajrában lőtt Kotora-góllal otthon tartotta a három pontot a losonci csapat a nógrádi rangadón, így volt miért visszavágnia a gyakorlatilag tiszta sárgában játszó füleki alakulatnak, akik a Páriš– Balázs, Kurunci Krisztián, Strniša, Lovyniuk–Kneževič, Ibos, Urbancsok, Daško– Kovanič, Hornyák (Csere: Kurunci Arnold, Fajd, Bolla) vették fel a küzdelmet a losonciakkal. A mérkőzés kezdőrúgását a két város alpolgármestere, Visnyai Attila és Pavol Baculík végezték el, de ott volt a nézőtéren a két polgármester, Agócs Attila és Alexandra Pivková is. A hazaiak vendégül látták a városban elhelyezett ukrán menekülteket is.

Többnyire a középpályán zajlott a játék, így a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. Az első helyzetre a 15. percig kellett várni, előbb a losonciak, majd a  fülekiek puskáztak el egy-egy kecsegtető lehetőséget, míg a 20. percben a losonciak kapuvédője, Tomáš Jenčo volt a végállomás.

A fülekiek a 44. percben hagyták ki az első játékrész legnagyobb lehetőségét, Kneževič hibázott. „Játszik a csapat” – hangzott a lelátóról, de mintha a második félidőben a játékkedv is a jó meleg öltözőben maradt volna.

Nógrádi rangadó - Fülek-Losonc
Fotó:  Juhász Dósa János

A szurkolókat legfeljebb a szünetben kisorsolt ajándékok melegítették volna fel, a pályára lépő játékosok annál kevésbé.

A nézők között megjelent a fülekiek volt edzője, Bari Jenő is, aki jelenleg a rimaszombatiakat irányítja.

Ahogy szokott lenni, a nézők között megindultak az ilyenkor szokásos találgatások, de mint gyorsan kiderült, nem menesztették a rimaszombatiak kispadjáról a füleki edzőt, csak a kedvezőtlen időjárás miatt a kovácsfalvaiak (Kováčová) elleni idegenbeli mérkőzésüket április 13-ra halasztották.

A  második félidőben szinte felfordult a pálya, a játék többnyire a lelátó túloldalán folyt, mire meg is jegyezte az egyik néző:

Annyira szégyellik magukat a játékosok a gyenge játék miatt, hogy inkább áthelyezték a vergődést a másik oldalra”.

Szó, mi szó, a tudósító nem sok érdemlegeset jegyezhetett fel, a 66. percben a losonciak hagytak ki egy helyzetet, majd három perccel később a füleki nézők már gólt kiáltottak, de a labda kipattant a felső kapufáról, s a bíró úgy döntött, az nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon. A meg nem adott gól inkább a fülekiek kedvét vette el, s a losonciak az utolsó 15 percben enyhe mezőnyfölényben játszottak, de gólt nem tudtak lőni, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A mérkőzés legjobbjai a nézők voltak, akik ismét megtöltötték a lelátót, sokan családostul jöttek, s az utolsó percig reménykedtek kedvenceik győzelmében. 

Nógrádi rangadó - Fülek-Losonc
Fotó:  Juhász Dósa János

Minden dicséretet megérdemel a hazaiak hangosbemondó(nő)je is, aki mind magyar, mind szlovák nyelven hibátlanul tájékoztatta a közönséget. A losonciak a pontszerzéssel maradtak ugyan a hetedik helyen, de pontszámban (29) utolérték az előttük álló, s odahaza botló másik nógrádi együttest, a kálnóiakat. A fülekieknek 25 pontjuk van, ezzel a kilencedik helyen állnak, de csak egy ponttal előzik meg a Kováčová csapatát, akiknek batyiak elleni mérkőzését a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztották.

A következő fordulóban a rimaszombatiak már április 9-én, szombaton 15.30 órától a bániakat fogadják, másnap a losonciak a liptóújváriakat (Liptovský Hrádok) fogadják, míg a fülekiek a Karásznó (Krásno nad Kysucou)   otthonába látogatnak.

Ezúttal sem volt teljes a IV. liga hétvégi játéknapja, csak négy mérkőzést rendeztek meg, s elmaradt az ajnácskőiek erdőbádonyi (Badín) vendégjátéka, s a tótgyarmatiak sem fogadhatták a gyetvaiakat. Az előző fordulóban nem játszó tornaljaiak odahaza a poltáriak ellen kezdték a tavaszi idényt és sima 3:0 arányú vereséget szenvedtek hazai pályán.

A mintegy 250 néző előtt lezajlott, nem túl sportszerű találkozón Jakub Kyseľ játékvezető hét sárga lapot is kiosztott, de gólt csak a vendégek lőttek, akik már a második percben vezetéshez jutottak Husanik révén, majd a 14. percben tizenegyesből növelték az előnyüket.

A hazaiak képtelenek voltak szépíteni, sőt a 60. percben Michal Škalák végleg megpecsételte a sorsukat. Mivel az erdőbádonyiak mérkőzése elmaradt, a poltáriak ezzel a győzelmükkel feljöttek a selmecbányaiak mögé a második helyre, míg a tornaljaiak a hetedik helyen várják a folytatást.

Nógrádi rangadó - Fülek-Losonc
Fotó:  Juhász Dósa János

Vasárnap az ajnácskőiek a sálháziakat, a gyetvaiak a tornaljaiakat fogadják, míg a tótgyarmatiak a Feketebalog otthonába látogatnak.

Az V. ligában Feleden és Óváron is 7-7 gólt láthattak a nézők, de amíg a felediek megosztoztak az apátújfalusiakkal a gólokon (5:2), addig az óváriak nem kegyelmeztek a bozitaiaknak (7:0). Nem kegyelmeztek a nyustyaiak sem a nagybalogiaknak, s idegenben lőttek egy négyest az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő nagybalogiaknak. Amíg az ipolybalogiak az előző fordulóban odahaza simán kikaptak a feljutásra törő, listavezető nagykürtösiektől (0:3), egymást követő második hazai mérkőzésükön változatos mérkőzésen itthon tartotték a három pontot a tiszolciak ellen.

A hazaiak a 18. percben már 2:0 arányban vezettek, de a vendégek a 76. percre kiegyenlítettek. Örömük nem tartott sokáig, a rá következő percben Urbán Oláh Ádám ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat, amelyre már nem jött válasz.

Az előző fordulót kihagyó ragyolciak száz néző előtt fogadták a feledieket legyőző ipolynyékieket, s Juraj Lipták góljaival már 2:0 arányban is vezettek, Skabella Gábor 83. percben szerzett gólja már túl későn jött a vendégeknek. A csábiak viszont a múlt héten az óváriaktól elszenvedett 1:0 arányú hazai vereség után  idegenben győzték le minimális különbséggel a nagyrőceieket. A táblázatot 37 ponttal a nagykürtösiek vezetik, de a ragyolciak csak három ponttal vannak lemaradva, őket jelentősebb hátránnyal a felediek, az óváriak és az ipolynyékiek követik.

Hétvégén már szombaton lejátszanak több meccset, az óváriak Nyustyára, míg a nagybalogiak a losonctamásiakhoz látogatnak. Vasárnap a a csábiak a feledieket, aaz apátújfalusiak a ragyolciakat, míg az ipolynyékiek a listavezető nagykürtösieket fogadják.

(A képek a Fülek–Losonc mérkőzésen készültek.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.