2020. augusztus 23., 14:06

A somorjaiak győztek, a KFC kikapott hazai pályán

A szlovák másodosztályban érdekelt csallóközi gárdák közül a KFC Komárom és a Somorja is hazai pályán lépett pályára a negyedik fordulóban.

Fotó: Őry Tibor

A somorjai együttes vasárnap kora délelőtt hazai közönség előtt fogadta a Puhó csapatát. Ján Blahač csapata a mérkőzés előtt egy győzelemmel és két vereséggel állt a bajnokságban.

A DAC farmcsapatának számító Somorja jól kezdte az összecsapást, és az első negyedórában több ígéretes gólszerzési lehetőséget is kialakítottak a hazaiak. A mérkőzés 12. percében Rymarenko megszerezte a vezetést, miután egy remek csellel becsapta védőjét, és éles szögből a kapuba talált. Ezt követően is akadtak szép számmal lehetőségek mindkét oldalon.

A vendég Puhó azonban közelebb járt a gólhoz, Valach kapus több ízben is komoly védést mutatott be, így elmaradt az egyenlítés. A vendég Puhó kezdőjében az ipolysági Varga Péter is lehetőséget kapott.

Szünetről visszatérve a vendégek próbáltak minél előbb egyenlíteni, a somorjai együttes védelme azonban kiválóan zárt. A hazaiak gyors játékosaiknak köszönhetően a kontrákra helyezték a hangsúlyt.

A mérkőzés hajrájában a csereként beálló Jančo góljával otthon tartotta a három pontot a Somorja, és a bajnokságban felzárkózott a tabella nyolcadik helyére Jan Blahač csapata.

II. liga, 4.forduló:
ŠTK FC Somorja - MŠK Puhó 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Rymarenko (12.), Jančo (74.)
Lila-fehér betli

A komáromi lila-fehérek szintén hazai közönség előtt léptek pályára, Miroslav Karhan együttese a Liptószentmiklós csapatát fogadta.

A liptói együttes az előző fordulóban a Somorját verte könnyedén három góllal hazai pályán, míg a komáromiak a Poprád otthonában győztek egy gólzáporos mérkőzésen. Tehát mindkét együttes győzelemmel hangolt a komáromi mérkőzésre.

A vendégek jól is kezdték a mérkőzést, és a 16. percben meg is szerezték a vezetést Ľuboslav Laura találatával. A hazaiak az első játékrészben nem tudtak válaszolni, így liptószentmiklósi vezetéssel zárult az első játékrész. A vendégek a második játékrészt is egy gyors góllal nyitották, az 50. percben a csapatkapitány Richard Bartoš talált a hálóba.

A Duna-partiak mielőbb próbáltak visszajönni a mérkőzésbe, a 68. percben a csereként beálló Jakub Krela büntetőből szépített, ami izgalmas hajrát ígért.

A mérkőzés további részében a komáromiak újabb gólt már nem tudtak szerezni, így hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek. Miroslav Karhan együttese négy fordulót követően 2 győzelemmel és 2 vereséggel a tabella hatodik helyét foglalja el.

A KFC Komárom a következő fordulóban a Puhó otthonában lép pályára.

II. liga, 4. forduló:
KFC Komárom - MFK Tatran Liptószentmiklós 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Krela (68., büntetőből) ill. Laura (16.), Bartoš (50.)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.