2020. január 26., 17:49

A somorjai Ladič Gabriella lett az év legjobb női kenusa

Ünnepélyes gálaest keretein belül díjazták az elmúlt év legjobb kajakosait, illetve kenusait. A díjátadóra Pozsonyban a Nemzeti Futballstadion konferenciatermében került sor, melyen felvidéki versenyzőket is díjaztak.

Fotó: canoe.sk

Újabb díjat zsebelhetett be az elmúlt év kiváló teljesítményeiért a somorjai Ladič Gabriella, aki az év legjobb női kenusa lett. A fiatal tehetség decemberben a Somorja legjobb sportolója díjat is bezsebelhette. 

Ez az elismerés remek lezárása a sikeres 2019-es évnek. Először bizonyultam a legjobbnak Szlovákiában. Nagyon sokat jelent számomra ez a díj.”

- nyilatkozta a fiatal sportoló a város hivatalos honlapjának.

További felvidéki díjazottak is voltak a gálaesten, miután a férfi kajaknégyes, amelynek tagja a somorjai nevelés Zalka Csaba, a 2019-es év legjobb teljesítményének járó díjat vehette át. A férfi kajaknégyes a szegedi világbajnokságon 1000 méteren bronzérmet szerzett: a Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka és Adam Botek összeállítású hajóval.

A komáromi Kajak-Kenu Klub korábbi elnöke Soós Tibor is elismerésben részesült kiváló és elkötelezett munkájáért.

A kiváló kajakedzőt az év elején Zuzana Čaputová köztársasági elnökasszony is állami kitüntetésben részesítette. Az elnökasszony a Ľudovít Štúr-érdemrend második fokozatát adta át a kajak-kenu klub egykori elnökének, Szlovákia megalakulásának 27. évfordulója alkalmából. A rutinos szakember évtizedekig irányította a komáromi klubot, olyan versenyzőket készített fel, mint Szabó Attila, Bača Juraj, vagy éppen a Riszdorfer testvérek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.