2019. május 4., 09:15

A Kyokushin Karate megalapítójára emlékeztek

Első alkalommal rendezte meg Csallóközaranyoson a Seishin Karate Klub a XI. Sosai Oyama emlékversenyt.

Sosai Oyama emlékverseny02
Galéria
+5 kép a galériában

A versenyen a 25 éve elhunyt Sosai Oyama-ra, a Kyokushin karate megalapítójára emlékeztek. Magyarországról és Szlovákiából közel 200 nevezés érkezett, hogy emlékverseny keretében tisztelegjenek a jelenleg 100 országban több mint 100 ezer tagot számláló világszervezet megálmodója előtt.

Az emlékversenyen 52 kategóriában hirdettek győztest. A Seishin Karate Klub növendékei ezúttal is kitettek magukért, 11 első, 12 második és 22 harmadik helyezést szereztek.

Első helyezettek lettek: Lackó Patrik, Rakus Ján, Kurcsík Márk, Dorina Lišková, Szenci Erik (Keszegfalva) Oláh Ákos (Ekecs) Fekete Abigél (Seigi Megyercs), Bödők Beatrix, Garai Márk Mihály (Nemesócsa), Tóth Fábián, Bock Zsófia (Dunaszerdahely) Pataki Márk (Ekel).

Második helyen végeztek a következő dunaszerdahelyi versenyzők: Szelle Tamás, Meleg Vince, Tatai Kristóf, Csölle Krisztián.

Harmadik helyezést értek el a következő dunaszerdahelyiek: Csölle Lehel, Boráros Judit, Bock Ágnes, Horváth Kristóf, Greman Péter.

Az év sportolója különdíját a csallóközaranyosi Kurcsík Márk kapta, aki kiválóan teljesített a 2018-as évben, és kitartóan látogatja az edzéseket.

Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke mindenkinek megköszönte a részvételt, a sportszerű küzdelmeket. Természetesen köszönet illette mindazokat is, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez. Külön köszönetet mondott Csallóközaranyos önkormányzatának, Kurcsík Jánosnak és Ivettnek, valamint Székelyhidy Andrásnak, és nejének Ildikónak, hogy hozzájárultak a verseny szervezéséhez. Köszöntötte a klub válogatott versenyzőit is, Hupian Kristínát, Markovics Ádámot, Jakab Adriennt, Kurcsík Márkot, Pulay Attilát (Keszegfalva) és Cserepes Zoltánt (Nemesócsa), akik június végén Csehországban, a Prágában rendezendő Európa-bajnokságon képviselik majd a klubot, és Szlovákiát.

 

Sosai Oyama emlékverseny02
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.