2022. október 26., 14:01

Forma-1: Az Audi 2026-tól gyári csapatként száll be a világbajnoki sorozatba

A 2026-os idénytől gyári csapatként szerepel majd a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban az Audi, amely stratégiai partnerének a svájci Saubert választotta.

Audi
Fotó: Pixabay.com
Képünk illusztráció

A Volkswagen-csoporthoz tartozó német autógyár a szerdai bejelentés szerint "részesedést is vásárol a Sauber Csoportban".

Az Audi istálló Forma-1-es versenyautóinak motorjait a németek gyártják majd, ugyanakkor a versenygépek összeszerelése és versenykész állapotba hozása a Sauber hinwilli központjának feladata lesz.

A futamokkal összefüggő logisztikai és egyéb tevékenységeket, valamint a csapat versenyeztetését szintén a Sauber végzi majd.

A Peter Sauber által 1970-ben alapított, 1993 óta F1-es résztvevő svájci istálló jelenleg az Alfa Romeóval áll partneri szerződésben, ez a megállapodás 2023 végén jár le. A 2024-es és a 2025-ös szezonokban várhatóan újra Sauber néven fut majd a csapat, amely egyelőre a Ferrari motorjait használja.

Az Audi augusztus végén, a Belga Nagydíj ideje alatt közölte, hogy 2026-tól beszáll a Forma-1-be, és már akkor is nagyon valószínű volt, hogy ebben a Sauber lesz a partnere.

A Forma-1-ben 2026-tól lép életbe a motorokra vonatkozó új szabályozás.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.