2024. április 8., 09:56

Xisco Muñoz: Hazai publikum előtt ebben a stílusban kell futballoznunk

A Niké Liga felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában a dunaszerdahelyi DAC hazai pályán aratott fontos győzelmet a nemzetközi porondért és a dobogóért folytatott csatában. A Xisco Muñoz vezette sárga-kékek a Zólyombrézót győzték le és a tabella harmadik helyére zárkóztak fel. A lefújást követően a spanyol szakember is értékelte csapata teljesítményét.

DAC
Fotó: DAC 1904 weboldala

Sorozatban harmadik bajnokiján maradt veretlen a dunaszerdahelyi DAC, miután a Niké Liga vasárnap esti zárómérkőzésén 3-1 arányban legyőzte a Zólyombrézó együttesét. A hazai siker azt is jelentette egyben, hogy a csallóközi együttes megelőzte a Zsolnát és feljött a tabella harmadik helyére, ami egyenes utat jelent a nemzetközi porondra. A lefújást követően a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muñoz elmondta véleményét a találkozóról.

Mindkét együttes részéről nagyszerű mérkőzés volt. Hihetetlenül jól kezdtünk, magas letámadással sikerült meglepnünk az ellenfelet. Ezt gyakoroltuk egész héten. Jók voltak a labdaszerzéseink, az átmeneteink. Pontosan ezt akartuk látni. Hazai publikum előtt ebben a stílusban kell futballoznunk. Tudtuk, hogy miben erős a Zólyombrézó, hogy mire képesek, ha náluk van a labda. Az első félidő mégis teljes egészében rólunk szólt”

- kezdte értékelését a spanyol szakember.

A DAC mestere kiemelte, ilyen játékkal szeretnének örömet szerezni a továbbiakban is a szurkolóiknak. Muñoz hangsúlyozta, ugyan adódtak gondjaik a második félidőben, azonban ez már a rájátszás.

„A második játékrészben már adódtak gondjaink, de ez már a rájátszás, erős ellenfelekkel. Köszönöm a fiúknak a mai teljesítményüket. Mindenki a maximumot nyújtotta. Minden meccsen ilyen játékkal szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak, ezért holnap már el is kezdjük a felkészülést a következő fontos mérkőzésre.” - nyilatkozta a hazai győztes bajnoki után Xisco Muñoz a DAC vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.