2024. április 14., 12:51

Taras Kacharaba a Slovan-DAC után: Kiegyenlített összecsapás volt

Értékes egy pontot szerzett a pozsonyi Slovan otthonában a dunaszerdahelyi DAC, akik ezzel nem tudták elnapolni a bajnokavatást, mivel a döntetlennel sorozatban hatodszor lett bajnok a Slovan. A lefújást követően a DAC ukrán védője Taras Kacharaba is értékelte a találkozót.

Kacharaba
Fotó: dac1904.sk

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk a DAC gól nélküli döntetlent játszott az ősi rivális pozsonyi Slovan otthonában. Az égszínkékek ezzel sorozatban hatodik alkalommal is megszerezték a szlovák bajnoki címet. A lefújást követően Taras Kacharaba is nyilatkozott, aki szerint nem játszott alárendelt szerepet csapata, és egy kiegyenlített mérkőzést játszottak a bajnokkal.

Kiegyenlített összecsapás volt. Bár a Slovan többet birtokolta a labdát, és az első félidőben egy helyzetet is kidolgozott, úgy gondolom, összességében ekkenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést. Kár, hogy a második játékrészben kihagytuk a kidolgozott helyzeteinket. A labdaszerzéseink után több lehetőségünk is volt megtartani azt az ellenfél térfelén, de nem tudtunk többet kihozni ezekből a helyzetekből”

- kezdte értékelését a DAC ukrán válogatott védője.

Kacharaba továbbá kiemelte, értékes pontot szereztek a Slovan otthonában, de további fontos összecsapások várnak a sárga-kékekre, valamint szeretnének a lehető legtöbb pontot begyűjteni és kiharcolni a nemzetközi kupaindulását jogát.

„Az évszakhoz mérten elég meleg volt, főleg a napon. Nem volt könnyű dolgunk, de a feltételek mindkét csapat számára ugyanolyanok voltak.

Első alkalommal léptem pályára a Slovan otthonában, ahol remek volt a hangulat, ki is élveztem. Több ember is kilátogatott a stadionba, mivel a hazaiaknak egyetlen pont hiányzott a bajnoki cím megszerzéséhez. Győzni akartunk, mint mindegyik mérkőzésen. Volt is erre lehetőségünk, de a Slovan stadionjában kiharcolt egy pont szintén jó számunkra.

További fontos összecsapások várnak ránk, kétszer odahaza lépünk pályára: először a Rózsahegy, majd újra a Slovan ellen. Szeretnénk a maximális pontszámot begyűjteni” - értékelt Taras Kacharaba a Slovan elleni döntetlen után.

A lefújást követően a DAC vezetőedzője, Xisco Muñoz elsőként gratulált a pozsonyiak újabb bajnoki címéhez. A spanyol mester is kiemelte, nehéz mérkőzésre számítottak, és örül az egy pontnak, de akár meg is nyerhették volna a mérkőzést.

Gratulálok edzőtársamnak a bajnoki címhez. Nem könnyű elsőnek lenni a ligában. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, nem egyszerű a play-offban játszani.

A Slovan elől igazi minőséget képvisel, és erősek az egy-egy elleni szituációkban is. Igyekeztünk megállítani őket, 90 percen keresztül a párharcok megnyerésére törekedtünk. Volt ugyan lehetőségünk, de nem tudtuk gólra váltani azt. Így is nagyon fontos pontot szereztünk. Mostantól a következő mérkőzésre összpontosítunk. Legközelebb odahaza játszunk a saját szurkolóink előtt, és szeretnénk otthon tartani a három pontot” - értékelt Xisco Muñoz a DAC vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.