2021. november 19., 20:00

Szombaton bemutatkozik a csallóközi nézőknek a DAC új mestere

A kéthetes válogatott szünet után a 15. fordulóval folytatódik a szlovák élvonalbeli bajnokság, a Fortuna Liga. A válogatott szünet alatt a DAC háza táján nagy változás történt hiszen edzőt váltottak a sárga-kékek és újfent portugál szakembert neveztek ki a csapat élére.

Joao Janeiro
dac1904.sk/Lelkes Ernő

A dunaszerdahelyi DAC hazai pályán fogadja a Szenice csapatát a MOL Arénában. A sárga-kékeket a hétvégén már nem Németh Antal dirigálja, ugyanis a klub vezetése a válogatott szünet alatt menesztette posztjáról a magyar szakembert. Németh helyét a kispadon a 40 esztendős portugál Joao Janeiro vette át, aki a Kisvárda csapatától szerződött Dunaszerdahelyre.

A sokadik edzőváltás a Világi-érában

Ami már jó ideje levegőben lógott, az a Szered elleni meglepő hazai vereséget követően beigazolódott, Németh Antalnak is távoznia kellett a DAC kispadjáról. A magyar szakembert még Bernd Storck invitálta Dunaszerdahelyre, de mint tudjuk a német szakembernek sem sikerült kitöltenie kétéves szerződését. Németh Antal volt a DAC 27. élvonalbeli vezetőedzője, összesen 23 tétmérkőzésen, 19 a Fortuna Ligában, 2 az Európa Konferencia Ligában, 2 a Szlovák Kupában irányította a sárga-kékeket.

A sárga-kékek új portugál vezetőedzője a Kisvárda csapatától érkezett a 40 esztendős Joao Janeiro személyében. A portugál szakember 15 éves rutinnal rendelkezik, hiszen többek között Portugáliában és az Egyesült Államokban is dolgozott, míg a legutóbbi években Magyarországon tevékenykedett, mint vezetőedző. Janeiro a Szeged edzője, míg legutóbb a Kisvárda trénere volt, a szabolcsi együttessel a várkozásokat felülmúlva sokáig a tabella első helyén is álltak.

Hogy mit várhatunk DAC-szurkolók a portugál szakembertől, ugyan még csak egy hete érkezett Csallóközbe, nem sok ideje volt, hogy megismerje a csapatot. A 40 esztendős portugál elmondása szerint ez számára az ismerkedés hete volt, de pár változtatást már eszközölt a csapat háza táján és hasonló focira számíthatunk, amit Kisvárdán is játszott a csapata.

Őszi szezonhajrá a századik hazai mérkőzéssel

Az őszi szezon utolsó öt bajnoki mérkőzését rendezik meg a szlovák élvonalban. Az őszi szezon egészen a december 18-ig tart, ezalatt a DAC háromszor játszik hazai pályán, míg két különösen nehéz idegenbeli mérkőzés vár a csallóközi gárdára a Slovan és a Trencsén otthonában. A Szenice elleni hazai bajnoki két szempontbol is fontos a sárga-kékek számára. Amellett, hogy bemutaktozik az új vezetőedző, a DAC századik alkalommal léphet pályára a MOL Arénában. Az első mérkőzést napra pontosan öt éve, 2016. november 19-én játszotta a DAC a Trencsén ellen a MOL Arénában, és az eddigi 99-ből 80-at a Fortuna Ligában, 6-ot az európai kupasorozatokban, 5-öt pedig a Szlovák Kupában abszolvált a sárga-kék klub. A fennmaradó 8 pedig felkészülési meccs volt, olvasható DAC hivatalos honlapján.

Ami az ellenfelet illeti a több gonddal is küzdő Szenice, a jó szezonkezdet után folyamatosan esett vissza a tabellán. Jelenleg a bajnokság kilencedik helyén állnak és hét bajnoki óta nem tudtak győzni Pavel Šustr tanítványai. A két csapat az őszi idényben már találkozott egymással, akkor a DAC idegenben egy emlékezetes mérkőzésen a ráadás perceiben Sharani góljával mentett pontot. A sárga-kékektől csak a győzelem lenne elfogadható, egy újabb pontvesztéssel újabb pozíciókat bukhatnak a táblázaton a dunaszerdahelyiek.

A Fortuna Liga 15. fordulójának teljes programja:
November 19., péntek:

MFK Rózsahegy - AS Trencsén 17:00 (VOYO, Nova Sport)
November 20., szombat:
MŠK Zsolna – MFK Tatran Liptószentmiklós 15:00 (VOYO)
FC ViOn Aranyosmarót - FC Szpartak Nagyszombat 15:00 (VOYO)
FC DAC 1904 – FK Szenice 15:00 (VOYO)
ŠKF ORION TIP Szered – FK Pohronie Garamszentkereszt 15:00 (VOYO)
November 21., vasárnap:
MFK Zemplén Nagymihály - ŠK Slovan 17:00 (VOYO, Dajto)
Megosztás
Címkék