2018. április 15., 09:43

Otthon győzött a somorjai együttes

Szombaton hazai pályán folytatódott a somorjai csapat eredményes tavaszi menetelése. Ezúttal a Bártfa együttesét sikerült legyűrnie 1:0-ás győzelemmel.

ŠTK Fluminense Šamorín – Partizan Bardejov
Fotó: Őry Tibor

Hét tavaszi bajnoki mérkőzésen az STK Fluminense Somorja tizennégy pontot szerzett. Ezzel a sikerrel sikerült megelőznie az eddigi tabellaszomszédot és néhány klub elhalasztott meccsei miatt a nem teljes táblázaton feljött a hetedik helyre. Az előttük álló Pohronie csupán jobb gólaránnyal előzi meg őket.

Az első félidőben inkább a játék küzdő jellege domborodott ki, ezért nem volt túl látványos a nézők számára. Többnyire a két tizenhatos között hullámzott a küzdelem. Ekkor a vendégek támadtak veszélyesebben, de igazi gólhelyzetekig ők sem jutottak. Szünet után - immár hagyományosan -, nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak. Christian kapufát lőtt, Matheus Pato sem talált be kecsegtető helyzetben. A 68. percben a szöglet utáni kavarodásban Ágh Zoli helyezkedett a legjobban és a védőkről kipattanó labdát nagy erővel zúdította a kapuba. Ezután is a Somorja irányította a játékot, de újabb gólt néhány jó helyzet ellenére sem sikerült elérniük. Az utolsó percekben mindent egy lapra tettek fel a vendégek, még a kapusuk is előre jött néhány szögletrúgás után, de igy sem sikerült az egyenlítést. Az STK megőrizte minimális különbségű, de nagyon fontos győzelmét: 1:0.

„A kezdet ezúttal sem volt a legjobb, ám aztán fokozatosan az ellenfelünk fölé kerekedtünk. Örülünk annak, hogy három kulcsjátékosunk nélkül is eredményesek voltunk. Fiataljaink kitűnően helyettesítették hiányzóinkat, nagy érdemeket szereztek újabb fontos három pontunk kiharcolásában. Még hat forduló van hátra ebben a rendkívül kiélezett bajnokságban. Ugyanolyan alázattal és harci szellemmel folytatjuk küzdelmünket, mint amilyen eddig jellemzett bennünket” - elemezte a történteket a találkozó után Gustavo Leal.

Az STK legközelebb április 21-én Liptószentmiklóson vendégszerepel. A találkozó 17.00 órakor kezdődik.

ŠTK Fluminense Šamorín – Partizan Bardejov 1:0 (0:0)
Góllövő: 68. Ágh
Sárga lapok: Fujak, Mezovský – Berežný, Didik, Góra
Játékvezető: Ihring
Nézőszám: 280
Az STK felállítása: Hajdúch – Ďurek, Pončák, Ágh, Fujak – Mezovský, Šmehyl, Bernardo – Christian (81. Pančík), Sabler (66. Evanilson), Matheus Pato (86. Marić-Bjekić)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.