Negyeddöntős a magyar kispályás fociválogatott

Szurkoló 2019. október 08., 15:39

A magyar kispályás fociválogatott 22-0-ra kiütötte Kolumbiát az ausztráliai Perthben zajló minifutball-világbajnokság (WMF világbajnokság) nyolcaddöntőjében, kedden. Nagy Lajos csapata szerdán a negyeddöntőben Ukrajnával találkozik.

Magyarország-Kolumbia 22:0 Fotó: Origo

Az összecsapás elképesztő hőségben kezdődött - Perthben valahogy a 31 fok sokkal melegebbnek tűnik, mint Magyarországon -, így ezzel is meg kellett küzdeniük a válogatott játékosainak. Érdekesség, hogy a kolumbiai focisták ki sem mentek a pályára melegíteni.

A 4. percben pedig jött az első magyar gól, Seregy Tamás lőtt 8 méterről szépen a bal felsőbe.

A magyar gól után felpörgött az összecsapás, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a befejezések nem sikerültek. A 10. percben viszont jött az újabb magyar találat, Barabás Miklós növelte a magyar előnyt.

Egy perccel később pedig már 3-0 volt az eredményjelző, miután Barabás második gólját is megszerezte közelről.

Egy kis szusszanás után jöttek az újabb magyar gólok. A 21. percben Barabás, egy perccel később Égető Márk, majd megint Barabás talált be.
A félidő hajrájában összejött a 10. találat is, megint Barabás lőtt nagy gólt, ez volt neki a 6. gólja a mérkőzésen, egészen elképesztő.

A második játékrész is magyar góllal indult, a 27. percben Fritz Attila kiszolgálása után Seregy lőtt újabb gólt. Egy perccel később pedig Ladányi Dávid is betalált a kapu torkából.

A 30. percben pedig Suscsák Máté is gólt szerzett egy szögletet követően, ekkor már 13-0 volt az állás. És ha egy üzlet beindul, Égető gólpasszából újabb Suscsák-gól jött pillanatokkal később. Kolumbia kapust is cserélt, hátha így meg tudják állítani a magyar gólgyártást. A kapus azonban nem vett fel sípcsontvédőt, így emiatt állt egy kicsit a játék. 

A 35. percben Ladányi meglőtte a második gólját, 7 méterről tekert a bal felsőbe (15-0). Még az is belefért, hogy Tornyai Viktor egy méterről kapu fölé lőjön. Kolumbia teljesen szétesett, a magyar csapat akkor alakított ki ziccert, amikor csak akart. A 39. percben jött az újabb magyar találat, Suscsák Máté is megszerezte a harmadikat (16-0). 

A 44. percben érkezett a 17. magyar találat, méghozzá gyönyörű egyérintős játék végén Ladányi volt eredményes bevetődve, pillanatokkal később ellőbb Tornyai Viktor, majd Fritz Attila is feliratkozott a góllövők közé (19-0). A meccs 20. gólját is Fritz Attila szerezte egy gyors kontra végén. A 48. percben Barabás volt nagyon önzetlen, így Sós Márkónak nem volt nehéz dolga, majd Sós gyorsan lőtt még egy gólt, ezzel zárult a meccs (22-0).  

 

0 HOZZÁSZÓLÁS