Méry Tomi: élvezem a Somorján töltött időszakot!

2020. január 18., 12:22
Ondik Gábor

Somorján az Év sportolója cím közönségdíjasa Méry Tamás lett. A csallóközcsütörtöki futballistával beszélgettünk az elmúlt időszakáról és az előttünk álló tavaszi idény kihívásairól.

Fotó: stksamorin.sk

A csapat egy egészen felemás őszi idényen van túl. Az edzőváltást követően a csapat magára talált és Ján Blahač vezetőedző irányításával zsinórban három győzelemmel zártatok. Te hogyan láttad a csapat őszi szezonját?

Sajnos nem úgy sikerült a szezonkezdet, mint ahogy azt elterveztük. Bár a csapat mindig a maximumot nyújtotta és ez a végére meg is mutatkozott, hiszen 3 győzelemmel zártuk a bajnokság őszi felét.

Lassan egy éve erősíted a somorjai csapat keretét, idén ősszel 11 bajnokin jutottál szóhoz, többnyire csereként. Eddigi somorjai karriered hogyan értékelnéd és az őszi szezonodat?

Nagyon örülök, hogy az őszi szezonban többször is lehetőséghez jutottam. Élvezem a Somorján töltött időszakot, jól érzem magam a csapatban.

Milyen célokat tűztél ki magadnak a tavaszi idényre?

Szeretnék minél több lehetőséghez jutni, és szeretnék megküzdeni a helyemért a kezdőcsapatban.

Az őszi szezont követően Somorja városa a város legtehetségesebb sportolóit díjazta egy gálaest keretein belül. A díjazottak között te is elismerésben részesültél, mint a közönségszavazás nyertese. Milyen érzések kavarogtak benned, mikor megtudtad te lettél a nyertes?

Hát amikor a színpadra kellett kiállnom, bevallom, nagyon izgultam, de örülök, hogy elnyerhettem ezt a díjat. Ezért nagy köszönet jár mindenkinek, aki rám szavazott!

A héten a somorjai futballklub is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre, elég sok mérkőzést tervezett be a szakmai stáb. Mit vársz a felkészüléstől?

Bízom benne, hogy a csapat a lehető legjobb formában várja majd a bajnokságot és remélem, sikeresek leszünk a továbbiakban.

Több játékos is távozott a télen, ennek kapcsán megfordult-e benned is, hogy a stabil játéklehetőségért esetleg más lehetőség után nézzel?

Nem. Somorján szeretnék bizonyítani, hiszen itt nőttem fel.

mery_tamas_2.jpg
Fotó: stksamorin.sk

Mi az a terület, ahol még fejlődni szeretnél és mit neveznél meg fő erősségednek?

Minden téren szeretnék fejlődni. Fő erősségem pedig a gyorsaság és az egy az egy elleni párharcok.

A somorjai klub az idén szoros kapcsolatot ápol a DAC-al, ennek köszönhetően több dunaszerdahelyi tehetség is szerepet kapott Somorján ősszel. A téli felkészülés során remek körülmények között készülhettek a MOL Akadémián. Neked mi a véleményed a szerdahelyi körülményekről?

Úgy gondolom, hogy a dunaszerdahelyi akadémián mindent megtalálunk, ami a fejlődésünket szolgálja, szerintem az egyik legjobb akadémia Szlovákiában.