2023. február 8., 20:21

Krstović marad Dunaszerdahelyen, a DAC megszorongatná a címvédő Slovant

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) második helyén telelő dunaszerdahelyi DAC megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a tavaszi idény kezdete előtt.

Krstovic
Fotó: dac1904.sk

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a tavaszi idény kezdete előtt a dunaszerdahelyi futballklub. A szerda délutáni eseményen a DAC vezetőedzője, Adrian Guľa, a sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt és a klub sportigazgatója, Jan Van Daele ismertette a DAC tavaszi célkitűzéseit, valamint értékelték a felkészülést és ismertették az eddigi átigazolásokat.

A sajtótájékoztató elején Jan Van Daele a DAC sportizgatója beszélt az átigazolásokról és elmondta, a vezetőség célja az volt, hogy egyben tartsa a gárdát, amit sikerült is megvalósítaniuk.

A belga menedzser ezt követően ismertette a télen érkezett igazolásokat, elsőként a Nagymihálytól érkezett Alex Mendezt említette, akit Davis pótlására szerződtettek, mivel a panamai sokszor volt sérült. Van Daele ezt követően a görög Niarchost ismertette, akit a támadószekció megerősítésére szerződtettek. A sárga-kékekhez érkezett két fiatal játékos a brazil Riquelme és a montenegrói Krivokapić. A távozók sorát két játékos alkotta télen, a lett Ciganiks és az ukrán Beskorovainyi távozott a sárga-kékektől.

A DAC sportigazgatója kitért az ősszel nagy formát mutató Nikola Krstovićra, aki iránt több klub is érdeklődött, de konkrét ajánlat nem érkezett a montenegrói gólvadászért, így Krstović biztosan marad a sárga-kékeknél

Jan Van Daele elmondása szerint. A belga sportvezető a tavaszi célokra is kitért, mint mondta, továbbra is a pozsonyi Slovan a bajnokság fő esélyese, a bajnoki címről nem beszélnek, hiszen ugyanazt a teljesítményt kell hozniuk, mint ősszel, akkor a szezon végén elmondhatják, sikeres szezont teljesítettek.

A csallóközi együttes vezetőedzője, Adrian Guľa is elmondta egy hosszú felkészülésen van túl a csapat. A rutinos szakember kiemelte, kemény mérkőzéseket játszottak, amelyek rávilágítottak a hiányosságokra. A sárga-kékek mestere külön örömét fejezte ki, hogy a csapat egyben maradt, és hogy az új játékosok már az elejétől velük készülhettek. Reméli, hogy ezt az egységet sikerült a pályán is kamatoztatniuk.

A vezetőedzőt követően a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt vette át a szót és értékelte a téli felkészülést.

A sárga-kékek kapitánya is elmondta, kemény felkészülésen van túl a csapat, főként az első 2-3 hét volt a nehéz. A magyar válogatott játékos szerint is jó felkészülést produkáltak sok mérkőzéssel, és örül annak, hogy a gárdának sikerült jó közösségé kovácsolódnia. Mint mondta, már nagyon várják a szezon folytatását, és szeretnék folyatni a jó szériát és a eredményességet. Azt reméli, teltház lesz a hétvégén.

A Fortuna Liga tavaszi idénye a hétvégén rajtol, a sárga-kékekre rögtön egy csúcsrangadó vár, hiszen vasárnap este 17:30-kor hazai közönség előtt a Slovant fogadják. A rangadó azért is nagyon fontos mindkét gárdának, mert a címvédő és listavezető előnye csupán három pont a nagy rivális DAC előtt.

A DAC kerete a tavaszi idényre:

Kapusok: 1 Ricardo Ferreira, 22 Veszelinov Dániel, 36 Michal Trnovský, 99 Samuel Petráš

Védők: 5 Ahmet Muhamedbegovic, 16 Mateus Brunetti, 17 Yhoan Andzouana, 18 Alejandro Mendez Garcia, 24 Dominik Kružliak, 28 Cesar Blackman, 31 Eric Davis, 33 Damián Kachút, 44 Spyridon Risvanis, 78 Alex Pinto

Középpályások: 4 Enis Fazlagić, 6 Andrija Balić, 8 Milan Dimun, 13 Kalmár Zsolt, 20 Dominik Veselovský, 55 Riquelme Rodrigues Mendes, 66 Miroslav Káčer, 77 Sebastian Nebyla

Támadók: 9 Ioannis Niarchos, 11 Csóka Bálint, 27 Ammar Ramadan, 45 Nikola Krstović, 71 Lukas Leginus, 74 Szánthó Regő, 80 Željko Gavrić

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.