2018. október 19., 12:18

Botrány a szlovák fociban: a DAC védője is nyakig benne van a szövetségi kapitány távozásában

Csütörtökön fény derült a szlovák labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának, Ján Kozák távozásának valódi okaira.

Ján Kozák
Fotó: TASR

Már a vasárnapi információk alapján egyértelmű volt, hogy nem a két vereség áll a döntés hátterében, hanem a csapatban tapasztalható viselkedés. A szombati, Csehország elleni vereséget követően, amikor a szlovák csapat jobban játszott az ellenfelénél, de hazai pályán egy pontot sem szerzett a mester kétszer is megnézte a szállodában videón a találkozót.

Amikor éppen a meccset nézte, zajra lett figyelmes, s mint kiderült, a vesztes meccs után hét játékos (Dúbravka, Weiss, Lobotka, Škriniar, Gyömbér, Šulla és Šatka - utóbbi a DAC védője) kiment egyet bulizni. Kozák elmondta, nagyon fájt neki ez a viselkedés, másnap el is árulta mit látott a válogatott két meghatározó alakjának, Martin Škrtelnek és helyettesének, Marek Hamšíknak, akik meglepődtek fiatalabb társaik viselkedésén.

Az éjszakázók egyébként elmondták a mesternek, csak lazítani szerettek volna, mert csapataikban nagy a hajtás, de Kozák szerint ezt nem a válogatottban kellene tenniük, miközben még a svédek elleni mérkőzés is várt rájuk. Az edző szerint három megoldás várt rá: a hallgatás, ami nem az ő stílusa, a játékosok kidobása a keretből, ami viszont a válogatott kárára ment volna, s a harmadik, hogy ő távozik. Ez utóbbit választotta.

A szövetség elnöke, Ján Kováčik megköszönte Kozáknak a munkáját és jelezte, amennyiben a hét játékos nevezésre kerül a válogatottba, a nekik járó jutalmat nem ők, hanem a szövetség jótékonysági alapjába utalják majd.

A játékosok egy része már bocsánatot kért, de kifejezték, nem Kozák ellen irányult a viselkedésük, s elfogadják a szankciókat. Másrészt viszont jelezték, hogy bizonyos túlzó kritika is napvilágot látott az ügyben. A sajtó is arra figyelmeztet, hogy Kozák mester még klubedzőként is szeretett bűnbakokat keresni, utalva arra, hogy a távozó edző a szövetségen belüli túlzott zsolnai befolyásról beszélt és néhány újságírót is támadott kijelentéseiben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.