Bernd Storck: A harciasságunknak köszönhetjük az egyenlítést

2021. április 11., 20:55
Ondik Gábor

A dunaszerdahelyi sárga-kékek kétszer is hátrányba kerültek a Slovan elleni rangadón, a végén mégis sikerült a pontszerzés. A mérkőzést követően Bernd Storck is értékelte a találkozót.

Fotó: dac1904.sk

Mint arról beszámoltunk, a DAC a mérkőzés hajrájában mentett pontot a Slovan elleni rangadón. A sárga-kékek kétszer is hátrányba kerültek, de két perccel a vége előtt Ramirez pontot mentett. A találkozón a videóbíró használatára is szükség volt, a dunaszerdahelyiek tizenegyesét a VAR segítségével ítélték meg. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a DAC vezetőedzője, Bernd Storck is értékelte a találkozót.

„Ha már ötpercnyi játék után gólt kap egy csapat, akkor nem egyszerű felállni. Bennünket is sokkolt a gyors gól. Húsz percig kerestük önmagunkat. Nehéz volt játszani a jól pressingelő Slovannal szemben. Andzouna és Blackman álltak a legközelebb a gólszerzéshez az első félidőben. Előbbi bal lábbal, utóbbi fejjel lehetett volna eredményes. A szünetben változtatnunk kellett, újabb támadót küldtünk csatába. Egyre jobban játszottunk, jött is a tizenegyes. ”

A második kapott gólunk előtt hangosan figyelmeztettem a fiúkat a szoros emberfogásra, mégis üresen hagytuk ez ellenfél egyik játékosát, és gólt is kaptunk. Meg kell dicsérnem ugyanakkor a csapatot, mert nem adták fel, küzdöttek a végéig”

- kezdte értékelését a DAC vezetőedzője Bernd Storck, a klub honlapján.

A német szakember elmondása szerint örül a videóbírós rendszer használatának a szlovák bajnokságban, de úgy gondolja, kicsit későn vezették be és több tapasztalatra lesz szükség annak használatához.

A második játékrészben jobb volt a játékunk, a harciasságunknak köszönhetjük az egyenlítést. A videóbírónak nagyon örülök, bár azt gondolom, hogy egy kicsit későn kezdtük el használni.”

„Több tapasztalatra van azonban szükség ahhoz, hogy gördülékenyen működjön a VAR, mert túl sok időt elvesz az egyes szituációk elemzése. Az első félidőben is többet kellett volna ráhúznia a bírónak, a másodikban pedig minimum öt percet kellett volna hosszabbítania a három helyett. Ebben az országban valami nincs rendben” - értékelte a Slovan elleni mérkőzést a sárga-kékek mestere, Bernd Storck, olvasható a klub hivatalos honlapján.

2021. április 11., 18:10

Ramirez duplázott, a hajrában mentett pontot a DAC a Slovan elleni rangadón

A döntetlennel a sárga-kékek négy ponttal előzik meg a harmadik helyezett Zsolnát.

Kövesse facebook oldalunkat is!