2022. szeptember 9., 17:33

A Slovant és sportigazgatójukat is megbüntették, amiért az bement a bíróknak fenntartott helyiségbe a Slovan-DAC meccsen

Ahogy arról portálunk korábban beszámolt, a Szlovák Labdarúgó Szövetség (SFZ) vizsgálatot indított Richard Trutz, a Slovan sportigazgatója ellen, miután bizonyítékok láttak napvilágot, hogy Trutz a Slovan-DAC meccs félidejében bement a játékvezetők számára fenntartott helyiségbe.

richard trutz
Fotó: TASR/AP

Legutóbb azt írtuk, mivel nem ez az első hasonló esete a korábban játékvezetőként dolgozó Trutznak, most büntetésre számíthat a szövetségtől. A vizsgálat eredményét ma hozta nyilvánosságra az SFZ, kiderült, igazunk is lett. 

A szövetség 1500 eurós pénzbüntetést adott Trutz-nak és ugyanekkora összegre büntette klubját, a Slovant is, mondván, az nem tett meg mindent azért, hogy a játékvezetői helyiséget ne háborgassák illetéktelenek.

Trutzot ezen kívül a szezon végéig kitiltották a stadion minden kiemelt helyiségéből, beleértve az öltözőket és a kispadot is. 

Az SFZ indoklásában az áll, habár semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy Trutz bármiféle módon korrumpálta volna a játékvezetők munkáját, tette "etikátlan és abszolút elfogadhatatlan". Az egész történet megrendíti a szlovák labdarúgás tisztaságába vetett hitet, így az SFZ indokoltnak tartja a szigorú büntetést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások