2018. november 14., 18:00

Yvette Broch biztosan nem lép pályára a szezonban

A mostani szezonban biztosan nem lép pályára Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC holland kézilabdázója.

Yvette Broch
Fotó: MTI

A klub szerdai közleménye emlékeztet arra: a beálló augusztusban jelentette be, hogy felfüggeszti a pályafutását, mivel az extrém terhelés miatt fizikailag és mentálisan is kimerült, képtelen volt társaival nekivágni az új idény kihívásainak.

"Klubunk, figyelembe véve az élsporttal járó fokozott terhelés tényét, valamint bízva a teljes feltöltődésében és mihamarabbi visszatérésében, kiállt játékosa mellett, s megadta a kellő időt döntése meghozatalára" - olvasható a tájékoztatóban. Broch a napokban Győrbe látogatott és közölte, hogy egyelőre felhagy a kézilabdázással, így a 2018/2019-es szezonban biztosan nem lép pályára. A Győri Audi ETO KC vezetősége ezért továbbra is prioritásként kezeli, hogy a beálló posztra minél hamarabb megfelelő játékost találjon a klub idei célkitűzéseinek teljesítése érdekében.

"Bíztunk Yvette Broch pályafutását érintő pozitív fejleményekben, hiszen nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt szezonok során csapatunk egyik kulcsjátékosává vált mind támadásban, mind védekezésben, s a pályán kívül is meghatározó személyiséggé vált" - idézi a közlemény Bartha Csaba klubelnököt, aki hozzátette: igyekeztek mindenben a játékos segítségére lenni.

A 27 éves Broch 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC keretéhez. A zöld-fehér klubbal két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, egyszer ezüstérmes lett. Háromszor magyar bajnoki címet ünnepelhetett, míg a Magyar Kupában kettő arany- és egy ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

A játékosnak - aki saját bevallása szerint már nem a pályán keresi a boldogulást - elvileg még van lehetősége a visszatérésre, a győriek közleménye szerint az érvényben lévő szerződése alapján 2019 nyarán dönthet kontraktusa egy évvel történő meghosszabbításáról.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.