2019. december 1., 09:00

Világbajnok fogathajtók az Arénában

A második napon három díjugrató versenyszámot rendeztek a Papp László Sportarénában. Az öt fogathajtó világklasszis az elődöntőben mérkőzött.

Lovas Világkupa
Médialapozó
Fotó: Lovas Világkupa

A szombat reggel a 21 éves fiatal lovasról, Buza Patrikról szólt. A Krucsó Lovasklub lovasa Opál nyergében nyerte a 135 cm-es kétfázisos versenyszámot. A szoros versenyben két magyar lovas végzett dobogón. Horváth Balázs PM Quinterával második, Zárug Gyula a hatéves szürke Chris-Cross-szal harmadik.

A 25 ezer euró összdíjazású Longine világranglista-pontot adó, 145 cm-es hibaidős versenyszámban Forever nyergében folytatta győzelmi sorozatát a cseh Ales Opatrny. Második az osztrák Markus Saurugg. A legjobb magyar eredményt válogatottunk erőssége, ifj. Szabó Gábor érte el Lord Calssickal. A top tízben még négy magyar lovas végzett.

Fotó:  Lovas Világkupa

A pontszám gyűjtő versenyszámban magyar győzelem született. A maximális pontot érte el és a 150 cm-es joker akadályt is hibátlanul ugrotta ifj. Szabó Gábor és a nyíregyházi Timpex ménesben tenyésztett Bölcsész. Második a norvég Oda Charlotte Lyngvaer. Harmadik a kecskeméti Pataki ménes lovasa, Horváth Balázs, sárga kancájával PM Chaccerával.

Fehér Károly

Lovas Világkupa
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.