Ungvári Attila bronzérmet szerzett

Szurkoló 2019. június 23., 18:58

Ungvári Attila bronzérmet nyert 81 kilogrammban vasárnap a minszki Európa Játékok cselgáncstornáján, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

Ungvári Attila Fotó: MTI
 Ungvári Attila menetelt a legtovább a vasárnap tatamira lépő öt magyar cselgáncsozó közül a nagyrészt cselgáncsozókkal megtöltött, minszki Csizsovka Arénában, de ezt a menetelést a bolgár Ivajlo Ivanov az elődöntőben megállította.

A két versenyző még soha nem találkozott egymással, az mindenesetre intő jel lehetett, hogy a bolgár az idén egy-egy aranyat és ezüstöt nyert Grand Prix-versenyen, a baki Grand Slam-versenyen pedig ugyancsak másodikként zárt.

A mérkőzés egyetlen értékelhető akciót hozott, azt pedig nem a becsülettel küzdő és mindent megpróbáló magyar versenyző érte el, így a kontratámadásból született vazaari döntőbe jutást ért a bolgárnak.

A 2010-ben is Eb-bronzérmes magyar ötödik mérkőzésén, a harmadik helyért a német Alexander Wieczerzakkal csapott össze, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A második csatában a ceglédi dzsúdósnak sikerült a visszavágás, és hosszabbítás után, vazaarival verte világbajnok ellenfelét.

Ungvári szerezte meg a magyar cselgáncssport 47. Eb-bronzát, amely egyben a magyar küldöttség első medálja a fehérorosz fővárosban.

Forrás: Nemzeti Sport
0 HOZZÁSZÓLÁS