2019. október 22., 13:39

Újra elrajtolt a Zelenyák tizenhármas mezőnye

A Dudich Ferenc Polgári Társulás Lekér Község Önkormányzatával együttműködve immár 24. alkalommal szervezte meg a Zelenyák tizenhármas elnevezésű nemzetközi futóversenyt. 2019. október 19-én összesen 72 futó állt rajthoz, hogy bizonyságot tegyenek kiváló erőnlétükről és kitartásukról.

Zelenyák
Galéria
+9 kép a galériában
Fotó: Kaszmán Zoltán

Tavaly arról számoltunk be, hogy a Zelenyák tizenhármason új futónemzedék tűnt fel. Ez a mostani megmérettetésre is igaz, hiszen minden eddiginél több gyermek állt rajthoz –

a 2018-as 32-t is meghaladva ezúttal negyvenen.

Fotó:  Kaszmán Zoltán

A hat korosztályba sorolt diákok megmérettetésével vette kezdetét a rendezvény, majd a 4 és a 13 kilométeren bizonyítók is nekivágtak a távnak; a futók között feltűntek zselízi, krakoványi, korponai, nyitrai, lévai, dalmadi és feketekelecsényi versenyzők, de jelen voltak esztergomi, párkányi, besztercebányai, komáromi, garamszentkereszti, érsekújvári, verebélyi és természetesen lekéri sportolók is.

a zselízi csapat egy része
a zselízi csapat egy része
Fotó:  Kaszmán Zoltán

A férfiaknál a 4000 méteres távot a leggyorsabban – kevesebb mint 14 perc alatt – a tavalyi címvédő, a verebélyi Šebeňa Michal teljesítette. A második helyen Valent Tadeáš, a harmadikon pedig Kuruc Patrik ért célba.

A nők mezőnyében a tavalyi bronzérmes, Laktišová Simona állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. A bravúros teljesítményt elérő lány még mindig csupán a 12. életévében jár.

A 13 kilométeren indulók idén sem döntötték meg a szakolcai Ján Križák 41:06-os pályacsúcsát. Az idei megmérettetés abszolút győztese az 51:25-ös időt futó zselízi kötődésű Gutrai Krisztián lett az Esztergomi Futóművek képviseletében. Őt Páleník Matej és a csábi plébános, Novák József követte.

középen a győztes: Gutrai Krisztián
középen a győztes: Gutrai Krisztián
Fotó:  Kaszmán Zoltán

Az ízletes ebéd elfogyasztása után a lekéri kultúrházban tartott díjátadón a helyi plébános, Rácz István és az a Csenger Tibor közreműködött, aki Nyitra megye alispánjaként első alkalommal maga is lefutotta a 4 kilométeres távot.

Csenger Tibor
Csenger Tibor
Fotó:  Kaszmán Zoltán

Az első három helyezettet kategóriánként éremmel jutalmazták. Az eredményhirdetés során kitüntették a verseny legfiatalabb és legidősebb futóját is; a tízéves Kuruc Peter és a 73 esztendős Ondró Ernő is a 4 kilométeres távon bizonyított.

Fotó:  Kaszmán Zoltán

Az Alsó-Garam menti térség egyik legrégibb futóversenye ezúttal is tombolahúzással ért véget, majd a Dudich Ferenc Polgári Társulás elnöke, Juhász Gábor azzal köszönte meg minden futónak a részvételt, hogy jövőre valószínűleg október utolsó szombatján jönnének újra össze.

Juhász Gábor
Juhász Gábor
Fotó:  Kaszmán Zoltán

Az érdeklődők további információkat találnak a verseny vadonatúj honlapjára kattintva

Fotó:  Kaszmán Zoltán

Zelenyák
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.