2022. szeptember 13., 20:05

Újra a legjobb százban a mátyusföldi teniszező

A férfi teniszezők világranglistáján jelentős átrendezések történtek a hétfő hajnalban véget ért US Open után. A US Opent megnyerő fiatal spanyol Carlos Alcaraz lett az új világelső, de a mátyusföldi Gombos Norbert is nagyot javított.

gombos
Gombos Norbert
Fotó: TASR

Pályafutása első Grand Slam győzelme után a mindössze 19 esztendős Carlos Alcaraz lett az új világelső a férfi teniszezők világranglistáján. A nádszegi származású Gombos Norbert is sikeres heteket tudhat maga mögött, és újra a legjobb százban jegyzik a világranglistán.

A 32 esztendős felvidéki teniszező 15 helyet javított a világranglistán, és jelenleg a 99. helyen található.

Gombos, mint arról beszámoltunk, a főtáblára jutott a US Openen, miután a selejtezőből indulva három győzelmet is aratott a kvalifikációk során. A mátyusföldi teniszező az első fordulóban nehéz ellenfelet kapott, és a spanyol Ramos Vinolas ellen szenvedett vereséget három szettben. Az elmúlt héten pedig a Challenger Tour osztrák tornáján egészen az elődöntőig menetelt, ahol a holland Jelle Sels ellen kapott ki.

Gombos eddigi legjobb helyezése a világranglistán a 80. helyezés volt még 2017 októberében. A legjobb magyar férfi teniszező a világranglistán továbbra is a 91. helyen rangsorolt Fucsovics Márton.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.