2018. május 8., 18:34

Somorján lesz a 9. WBPF Európa Bajnokság

A WBPF az egyik legnagyobb testépítő világszövetség, amely több mint száznegyven országban van jelen. Szlovákiában a tagszervezet idén került bejegyzésre, elnöke a Nagylúcsról származó, világbajnok második helyezett testépítő Méry Zoltán. Ő maga edzőként öt versenyzőt készít fel az Európa Bajnokságra.

testepito1.jpg
Médialapozó

A kilencedik WBPF Európa Bajnokságra közel 240 versenyzőt várnak a somorjai X- Bionic Sphere sportközpontba. Jelentős létszámban képviseltetik magukat magyar és szlovák testépítők, de érkeznek indulók Hollandiából, Belgiumból, Macedóniából, Németországból, Ausztriából és Olaszországból is.

Méry Zoltán elmondta portálunknak a szervezést már tavaly ősszel elkezdték, de igazából a napokban sűrűsödnek a teendők, amikor meg kell felelni a versenyzők minden igényének.  Az indulók szálást és speciális étkezést kapnak, a komplexum pedig ingyenes fitneszt és wellnest biztosít nekik.

A versenyregisztrációkra május 25-én pénteken kerül sor, szombaton és vasárnap sor kerül a női és férfi kategóriák versenyeire. A WBPF Slovakia hazai indulói Katona Heni, Dr. Mészáros Katalin, Nagy Sziszi, Tyukos Gergely  és Peter Turtev.

„Szlovákia berkein belül a WBPF még egy új szövetségnek számít. Ezért  indítunk rögtön egy Európa Bajnokság kaliberű versennyel, hogy itt is megismerkedjenek a WBPF versenyeivel. Ezek nagyon jó hangulatú megmérettetések, az ember úgy érzi magát, mintha egy nagy családban lenne, mindenki korrekt a másikkal, nem nézik le egymást a tagok.“ – mutatta be a szövetséget Méry Zoltán, elnök. Hozzátette, terveik közt szerepel a későbbiekben egy Szlovák Bajnokság megrendezése is.

Méry Zoltán elmondta, a pályát, mint erőemelő kezdte. A testépítés művészetét Magyarországon kezdte tanulni és fejleszteni magában a híres edző Lantos Johnny segítségével, aki felismerte Zoliban a kitartást és az akaratot. A WBPF Slovakia elnöke a testépítő Világbajnokság második helyezettjeként hagyta abba a versenyzést. Jelenleg a hosszú út során kiépített kapcsolatrendszereiből profitál.

testepito1.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.